Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

Hachelijk moment Rinus Veekay: "Ik zette me schrap voor de impact, want ze gingen alle kanten op"

Uitgegeven door Pascal Wekema • 21 april 2021 14:28 • Print artikel

IndyCarcoureur Rinus Veekay had tijdens de wedstrijd op Barber Motorsports Park een rommelig begin, wat veroorzaakt werd door de grote crash voor hem. Maar hij was blij met zijn zesde plaats en met de gekozen strategie van het Ed Carpenter Racing Team: "De eerste race van het seizoen zit erop en het was een hele bijzondere, maar wèl een goede voor mij. De crash in het begin van de race was gek. Ik zette me schrap voor de impact, want ze gingen alle kanten op en begonnen te remmen", zei de Nederlandse rijder in een bericht op zijn Twitteraccount.

 Rinu_Veekay_van_Kalmthout_Indy_Car_crash

"Helaas kwam ik met mijn rechterachterband in het gras en spinde ik, maar kon ik de wagen gelukkig houden en hield ik er een lekke linker voorband aan over. Dat was wat ongelukkig. Na het wisselen van de band hadden we een goede strategie voor de rest van de race, met goed teamwerk en ik kon de hele race druk zetten. Het was grappig dat ik niet eens wist dat ik in de top 10 reed."

"In het midden van het circuit heb je een grote paal met de raceposities van alle rijders en daar zag ik mezelf ineens in de top 10 staan. Vanaf dat moment ben ik nog extra gaan pushen en uiteindelijk heb ik een zesde plek gehaald, wat geweldig is".

"Ik ben nu onderweg naar St. Petersburg voor de volgende race en ik heb er super veel zin in, want ik denk dat we daar nog beter kunnen scoren", besloot Rinus Veekay.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS