Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Tennis-legende Rafael Nadal geeft de start voor de 24 Uur van Le Mans: "Meer leren van deze spectaculaire sport!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 mei 2018 18:46 • Print artikel

Tennislegende Rafael Nadal gaat de start van de 24 uur van Le Mans 2018 op zich nemen. De Spanjaard die meerdere Grand Slams op zijn naam heeft staan, gaat de Franse vlag bij de start van de race zwaaien. Daarmee treedt de tennisser in de voetsporen van Formule 1-directeur Chase Carey die vorig jaar de vlag zwaaide bij de start. Andere bekende namen die deze taak in het verleden vervulden waren acteur Brad Pitt, Nascar-voorzitter Jim France, Ford-directeur Bill Ford en Fernando Alonso. Alonso neemt dit jaar in de Toyota TS050 Hybrid deel aan de race.“Frankrijk staat in juni al lang in de spotlight van de sportieve wereld, met de Grand Slam French Open en de 24 uur van Le Mans”, zegt Nadal tegen het Engelse Autosport. “Dit jaar heb ik de eer om de start te geven van de 2018 24 uur van Le Mans, een van de grootste races in de wereld. Ik kijk er naar uit om meer te leren van deze spectaculaire sport, de coureurs en iedereen die er bij betrokken is. We hebben een gemeenschappelijke competitieve spirit en een neiging om naar uitdagingen te zoeken. Dat is waarom ik blij ben om deze kans te krijgen en ik kan je verzekeren dat wanneer ik de vlag zwaai om de race te starten, het met de grootste trots gaat plaatsvinden.”

“Omdat hij een voortreffelijk is in zijn discipline, omdat hij getalenteerd, eerlijk, vechtlustig is en een intelligent carrière-pad heeft gevolgd, houdt Rafael Nadal de waarden van het endurance-racen hoog”, aldus ACO-president Pierre Fillion. “Het is vanwege deze redenen dat Nadal de ideale racestarter is en de ACO en FIA World Endurance Championship zijn blij om zo’n kampioen in Le Mans te verwelkomen. Zijn aura voegt alleen maar waarde toe aan de reputatie van de race.”

Overigens is Jacky Ickx dit jaar de Grand Marshal, de voormalig coureur gaat de formatieronde leiden voor dat de race van start gaat.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS