Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

OFFICIEEL: Goodyear naar de prototypes in het FIA WEC: "Goodyear is een naam die synoniem staat..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 juli 2019 09:04 • Print artikel

Goodyear heeft bevestigd dat het terugkeert in het internationale racen. Het Amerikaanse bedrijf gaat een nieuwe range aan banden ontwikkelen voor de FIA World Endurance Championship, waaronder ook de 24 uur van Le Mans. De bandenfabrikant heeft voor dit kampioenschap gekozen, omdat het een sterk platform biedt om haar bandentechnologie te demonstreren.


“Het karakter van de races (variërend van 4 uur tot 24 uur) betekent dat de bandenkeuze en de strategie kritisch is en het levert een motiverende uitdaging op voor ons technologie-team in onze Europese innovatie centra, voordat we andere mogelijkheden in het racen gaan onderzoeken”, reageerde Goodyears Motorsport-directeur Ben Crawley.”

Goodyear gaat een reeks aan banden ontwikkelen voor de prototypes. Dit gaat plaatsvinden in het innovatiecentra van Hanua, Duitsland en Colmar-Berg, Luxemburg. De banden gaan debuteren tijdens het WEC-seizoen 2019/20. Deze start met de 4 uur van Silverstone in het weekend van 30 augustus tot en met 1 september.

“Goodyear is een naam die synoniem staat voor het erfgoed, passie en ontwikkeling van technologie die traditioneel geassocieerd wordt met endurance racen”, reageert WEC-directeur Gérard Neveu. “We zijn blij dat Goodyear het WEC heeft gekozen voor haar terugkeer naar het topniveau van de Internationaal autosport en we kijken uit naar de toegenomen competitie tussen de bandenfabrikanten, alsmede tussen onze inschrijvingen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS