Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

OFFICIEEL: Contract met Spa verlengd; 6 uur van Spa een week eerder op de kalender

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 augustus 2019 10:24 • Print artikel

Recent liet FIA World Endurance Championship-directeur Gerard Neveu zich al ontvallen dat de 6 uur van Spa in 2020 een week naar voren gehaald gaat worden. Het plan was om de race van het weekend van 3 tot en met 5 mei naar voren te halen en de wedstrijd te rijden in het weekend van 23 tot en met 25 april. Hiermee moest een samenloop met de Formule E voorkomen worden, zodat de coureurs die in beiden kampioenschappen rijden een van de races niet hoeven te missen.


De organisatie van het kampioenschap heeft inmiddels het contract met het Belgische circuit verlengd voor zowel de FIA WEC als de European Le Mans Series. Beide races worden in de komende vier jaar wederom in de Belgische Ardennen verreden.

Bij het verlengen van het contract is tevens besloten tussen de organisatie en het circuit om de race, die gezien wordt als de generale repetitie voor de 24 uur van Le Mans, een week te vervroegen. “We richten ons er altijd op om zoveel mogelijk stabiliteit in ons schema te hebben als mogelijk en we zijn echt blij dat beiden, de WEC en European Le Mans Series teruggaan naar Spa voor nog eens vier jaar”, aldus Neveu. “De kans geven aan onze deelnemers en fans om een topklasse-circuit en de faciliteiten te bezoeken zoals in Spa is cruciaal voor ons en natuurlijk is het voor de coureurs een van de favoriete plekken om te racen, met zoveel historie en drama. Wij zijn getuigen geweest van zulke ongelofelijke WEC-evenementen daar, alhoewel we hopen dat we geen sneeuw hebben in 2020. Door onze 2020 Total 6 Hours of Spa-race een week naar voren te halen, zijn we in staat om samenloop met andere evenementen te voorkomen, om zo onze deelnemers, partners, fans en media tevreden te stellen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS