Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

OFFICIEEL: Aston Martin Racing legt voormalig Ford-coureurs Harry Tincknell en Richard Westbrook voor 24U van Le Mans vast

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 januari 2020 12:46 • Print artikel

Voormalig Ford GT-coureurs Harry Tincknell en Richard Westbrook maken onderdeel uit van de Aston Martin Racing GTE-Pro line-up voor de 24 Uur van Le Mans. Tincknell gaat rijden met Alex Lynn en Maxime Martin, terwijl Westbrook plaatsneemt in de auto van Nicki Thiim en Marco Sorenson. Vorig jaar namen Darren Turner en Jonny Adam nog plaats in de auto’s, dit jaar nemen zij plaats in de GTE-Am inschrijvingen.


“Ik denk dat het voor iedereen, racen voor Aston Martin iets is waar je extreem trots op kan zijn, maar om Brit te zijn maakt het een beetje meer speciaal”, liet Westbrook optekenen. “Aston Martin Racing leidt het wereldkampioenschap en zij zijn een elite team, met in alle geledingen de beste kwaliteit engineers en monteurs. En de auto is echt op haar toppen op dit moment, dus het is een goed moment voor mij er bij te voegen. Ik ben blij om weer met Nicki te werken. We raceten samen in de 24 Uur van de Nurbrugring in 2014 en ik ontdekte dat we behoorlijk hetzelfde zijn in de manier waarop we werken en wat we willen van de auto. Ik heb nog nooit naast Marco gereden, maar ik heb tegen hem geracet en ik heb alleen maar goede dingen gezien en gehoord. Ik weet dat ik er in ga passen en dat het echt belangrijk is in een race als Le Mans.”

Tincknell was al een Le Mans-winnaar, toen de coureur in 2014 debuteerde in de LMP2-klasse. De Brit won ook diverse races met de Ford GT en is blij terug te keren naar de legendarische race. “Ik kijk er echt naar uit”, zegt de Brit. “Om mij bij Alex en Max te voegen is fantastisch. Ik heb sinds onze kartperiode geracet tegen Alex en we zijn behoorlijk goede vrienden. Ik ken Max ook al een lange tijd, dus gaat de dynamiek goed zijn. Toen ik opgroeide was Aston Martin een van de auto’s waar ik altijd van droomde. Nu race ik voor dit merk waar ik als kind naar keek. Er is een ongelofelijk erfgoed en om daar een klein deel van te zijn..., ik moet mijzelf een klein beetje knijpen om te geloven dat dat nu uitkomt.”


Aston Martin Racing denkt zichzelf met het aantrekken van deze ervaren coureurs in een goede positie te plaatsen voor Le Mans, zo laat president David King weten. “Ieder team wil zichzelf in de sterkst mogelijke positie zetten om competitief te zijn tijdens de 24 Uur van Le Mans en het vastleggen van Harry en Richard is een grote stap in die richting. Harry racet en wint op het scherpst van de snede in alle vormen van endurance-racen en we weten dat zijn standaard hoog is gezien de afgelopen jaren, dat we tegen hem raceten. Richard heeft al een aantal jaar bewezen een kracht te zijn in het topniveau van het GT-racen en zijn snelheid en ervaring is perfect voor de ‘Deense trein’ in Le Mans.”

“We hadden afgelopen jaar een zware tijd in Le Mans en we zijn er absoluut op gefocust op het terughalen van dat winnaarsgevoel die we voor het laatst in 2017 hadden. De Vantage GTE heeft haar belofte geleverd gedurende het 2019/20 FIA WEC-seizoen, met twee overwinningen in haar eerste vier races, wat ons halverwege aan de leiding van de kampioenschap zet. Het mag voor zich spreken dat we hier op bouwen en onszelf de beste kans geven van het leveren in de finale waar de punten natuurlijk verdubbeld worden.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS