Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Nyck de Vries krijgt een super druk seizoen! Voor G-Drive in de ELMS, 24U Le Mans met Racing Team Nederland en Formula E met Mercedes

Uitgegeven door Wim Boekel • 30 juni 2020 17:12 • Print artikel

G-Drive heeft Nyck de Vries vastgelegd voor de ELMS. De snelle autocoureur uit Friesland gaat racen met Roman Rusinov en de regerend ELMS LMP3-kampioen Mikkel Jensen. De Nederlander is echter wel afwezig in de line-up voor 24 uur van Le Mans, omdat De Vries dan uitkomt voor de equipe van Racing Team Nederland van Frits van Eerd. Voor de endurance klassieker is nog geen vervangende coureur bekend gemaakt.

Nyck de Vries G-Drive in de ELMS, 24U Le Mans met Racing Team Nederland en Formula E met Mercedes
Het betekent dat Jean-Eric Vergne zijn titel uit 2018 niet kan verdedigen in de op de Oreca gebaseerde Aurus 01 Gibson. Ook Job van Uitert is verdwenen bij G-Drive, de Nederlander heeft de overstap van naar United Autosports gemaakt. Doordat Van Uitert van een zilver gewaardeerde coureur doorgroeide en de gouden status heeft gekregen, vervangt Jensen de Nederlander.

Voor zowel Jensen als De Vries is dit het eerste jaar in de topklasse van de ELMS. Nyck heeft natuurlijk al wel de nodige ervaring in de LMP2-klasse met Racing Team Nederland, waarin de Nederlander zowel in de Dallara als Oreca reed. Nyck de Vries blijft ook voor Racing Team Nederland en in de Formule E voor Mercedes actief.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS