Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Minder gewicht en meer brandstof voor de BMW M8 GTE tijdens de '6 Hours of Fuji'

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 oktober 2018 08:29 • Print artikel

BMW heeft voor de '6 Hours of Fuji' een versoepeling van de Balance of Performance (BoP) gekregen voor de GTE-Pro klasse. De bolides uit Bayern krijgen 20 kilo minder gewicht en een verhoging van de turbo druk over alle toerengebieden. Daarnaast mogen de beide auto’s 2 liter brandstof meer aan boord meenemen. Daarentegen zijn de Ford GT en Porsche 911 RSR enige beperkingen opgelegd betreffende hun BoP.

BMW M8 GTE Le Mans RX foto Peter Vader

De Ford krijgt 18 kilo extra gewicht en een mindere turboboost, waarbij de Porsche 2 kilo extra gewicht gaat krijgen en een 0,3mm kleinere luchtinlaat. Daarnaast mogen beide auto’s 1 liter minder brandstof mee aan boord nemen. Het schijnt dat één, niet nader genoemde, fabrikant een vertraging wilde van de eerste automatische BoP-aanpassing, vanwege de handmatige aanpassingen die de Aston Martin Vantage GTE en Ferrari 488 GTE voor Silverstone kregen. De reden zou zijn dat er voor de beide auto’s maar 1 race aan data beschikbaar is. Voor Fuji hebben beide merken geen aanpassing gekregen.

In de GTE-Am is er een kleine aanpassing. De Porsche 911 RSR en Aston Martin Vantage GTE krijgen respectievelijk 10kg en 5kg extra gewicht. De Porsche in de GTE-Am is ter vergelijking nu 31 kilo zwaarder dan die in de GTE-Pro divisie en heeft een luchtinlaat die 0,1mm kleiner is.

BMW M8 GTE teamwork Le Mans RX foto Peter Vader

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS