Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

"Het was een lachertje! Zaten we op hetzelfde niveau als Toyota? Dat is bullshit!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 juni 2018 11:25 • Print artikel

Het FIA World Endurance Championship moet wakker worden en het gat naar de Toyota en de non-hybride LMP1’s kleiner maken. Dat is de mening van André Lotterer nadat het Japanse merk onbedreigd naar de overwinning reed tijdens de 24 uur van Le Mans.De Rebellion-coureur eindigde met teamgenoten Neel Jani en Bruno Senna als vierde op 13 ronden achter de winnende Toyota met Fernando Alonso. De andere auto van het team eindigde op plek 3 met 12 ronden achterstand. Lotterer wil dan ook dat de organisatie van het kampioenschap actie onderneemt.

“We wilden er bij zitten als er wat gebeurde met de Toyota’s”, zei de Rebellion-coureur tegen het Engelse Autosport. “Oké, er gebeurde niets, maar het was duidelijk dat we het toch niet konden opnemen tegen de Toyota. We hadden geen kans. Laten we eerlijk zijn, het was een van de saaiste edities van de 24 uur van Le Mans. Ik moet toegeven dat het lastig was om het maximale uit elke ronde te halen. Hoe moet je gemotiveerd blijven?”

“Hopelijk worden de ACO en FIA wakker. Het is hun keuze. Uiteindelijk is het hun show die niet plaatsvindt op het moment. Ze moeten het voor zichzelf weten. Als alles zo blijft, wordt het een supersaai superseizoen.”

Volgens Lotterer is er dus werk aan de winkel voor de organisatoren van de FIA WEC. “We verwachten meer van de Equivalence of Technology” zei Lotterer. “Het was een lachertje dat ze al het prestatievermogen wegnamen bij de privateers. Zaten we op hetzelfde niveau als Toyota? Dat is bullshit. Ik weet niet waarom Toyota jankte dat we hen er misschien afreden.” Ook de vice-president van Rebellion, Calim Bouhadra heeft de WEC-organisatie opgeroepen om de LMP1-categorie interessanter te maken na de race in Spa en de herhaling in Le Mans.

“Ik denk dat er een grote les geleerd moet worden door de ACO en de WEC over wat ze verwachten van een privéteams als ons in de toekomst”, zegt Bouhadra. “Ik denk dat er grote beslissingen voor ze liggen om te maken.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS