Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

FIA World Endurance Championship verwacht minimaal drie Hypercars aan de start: "Met meerdere, nieuwe fabrikanten aan tafel"

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 maart 2019 13:06 • Print artikel

Het FIA World Endurance Championship verwacht dat het in 2020/21, als de nieuwe regels van kracht worden, met één of meerdere fabrikanten aan de start staat met een op een straatauto gebaseerde Hypercar. De klasse komt in de plaats voor de huidige LMP1’s en met de recente aanpassing van de regels kunnen bolides als de Aston Martin Valkyrie en McLaren Senna in aangepaste vorm aan de start komen.

Hypercar McLaren Le Mans WEC
McLaren

“Natuurlijk, anders zouden we het niet doen”, reageerde sportief directeur van de ACO, Vincent Beaumesnil, tegen het Engelse Autosport. “We blijven bij september 2020 als streefdatum, omdat we weten dat sommige mensen er dan klaar voor zijn om zich dan bij ons te voegen. We hebben de regels uitgebreid, omdat ze te beperkt waren.” De ACO, die de regels samen met de FIA heeft geschreven, zegt niet welke partijen er in het seizoen 2019/20 op de grid gaan staan. Wat wel bekend is, is dat Aston Martin, McLaren en Ferrari de discussie over de regels aangegaan zijn, waarna er aanpassingen zijn gemaakt.

Hypercar Aston Martin Valkyrie Le Mans WEC
Aston Martin Valkyrie

Het lijkt het meest waarschijnlijk dat deze drie partijen met een Hypercar gaan komen. Ook Toyota zegt dat het met een op een straatauto gebaseerd prototype komt, mochten ze in de klasse instappen. WEC-directeur Gerard Neveu zei dat de interesse is toegenomen, nu de regels verruimd zijn. “Vorige week in Genève, ten tijde van de autosalon, waren er veel bijeenkomsten met top vertegenwoordigers van autofabrikanten”, vertelde de Fransman. “Het feit dat we de nieuwe mogelijkheid hebben toegevoegd, heeft nieuwe fabrikanten aan tafel gebracht. Het waren erg vruchtbare en productieve discussies.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS