Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

FIA WEC-directeur Gerard Neveu legt na 2020 zijn taken neer: "Na negen jaar aan het hoofd van een fantastisch motorsport programma"

Uitgegeven door Wim Boekel • 24 september 2020 09:15 • Print artikel

Na afloop van het 2020-seizoen van het FIA World Endurance Championship legt Gerard Neveu zijn taken neer als directeur van het Le Mans Endurance Management (LMEM). De Fransman wil nieuwe uitdagingen achternajagen. Vooralsnog is er nog niet aangekondigd wie de nieuwe CEO gaat worden.Nadat Neveu zich bijna tien jaar toegewijd heeft aan het FIA WEC en de European Le Mans Series en meer dan 100 internationale motorsport evenementen, wil hij projecten op een ander gebied gaan leiden. Met ACO-directeur Pierre Fillon is afgesproken dat de WEC-directeur zijn taken per 31 december 2020 gaat neerleggen. “Na negen jaar aan het hoofd te hebben gestaan van een fantastisch motorsport programma, denk ik dat het tijd voor mij is om het stokje over te dragen en om toe te staan dat er nieuw leven in de organisatie wordt geblazen onder de leiderschap van Pierre Fillon”, aldus Neveu. “Over een paar maanden gaan er fantastische pagina’s open gelagen worden in de geschiedenisboeken van het racen, in het bijzonder onder de vlag van de ACO. Tot dan ga ik mijn best doen om het 2020-seizoen op de best mogelijke manier af te sluiten. Dan wordt het tijd voor mij om mij in 2021 op een nieuw persoonlijk pad te begeven.”

“De missie die aan mij is toevertrouwd door de Automobile Club de l’Ouest is een intensieve en opwindende geweest en het is met grote trots dat ik deze kampioenschappen onder de auspiciën van de ACO en FIA geleid heb. Ik wil, voor hun vertrouwen, alle WEC- en ELMS-deelnemers, partners, leveranciers, media die ons gevolgd hebben, lokale organisatoren en alle circuits die ons over de wereld vertegenwoordigd hebben danken. Mijn speciale gedachten zijn de mooie LMEM-teams waarvan ik het privilege en enorme genoegen heb gehad om deze de gehele periode te mogen leiden. Het blijft een fantastisch menselijk avontuur en unieke ervaring die niet uitgewist kan worden.”

Fillon heeft slechts lovende woorden over de vertrekkende WEC-directeur en prijst hem vooral voor zijn werk dat hij verricht heeft. “In een team, om succes te bereiken, speelt iedere man of vrouw binnen deze entiteit een essentiële rol”, aldus de ACO-president. “In het creëren en, boven alles, het ontwikkelen van onze FIA World Endurance Championship, was Gerard Neveu een fundamentele steen. Hij was vanaf het begin niet alleen deel van de fundering van dit kampioenschap, maar hij was ook de bedenker van deze FIA World Endurance Championship-organisatie. Naast het team van de ACO, lieten zij dit kampioenschap ontstaan voor al hun deelnemers.”

“De ACO en WEC hebben zich samen ontwikkeld en we vochten vele gevechten om ons kampioenschap binnen de motorsport neer te zetten. De overwinningen zijn daarom groter en boven alles meer significant en meer vruchtbaar. Het creëren van zo’n kampioenschap is geen gemakkelijke taak en het laten opvallen in de wereld ervan net zo.”

“Met al deze professionele en menselijke ervaringen die we samen hebben, wil ik Gerard oprecht bedanken. Ik prijs in het bijzonder zijn toewijding, zijn betrokkenheid en zijn ongelofelijk energie. Van hier wil ik hem het beste voor zijn toekomstige professionele activiteiten wensen. Vanuit een persoonlijk oogpunt blijft hij een familielid van onze endurance-familie en wat zijn activiteiten ook gaan zijn, er is weinig twijfel dat er toekomstige gezamenlijke samenwerkingen gaan ontstaan.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS