Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

European Le Mans Series geeft maximaal zeven uitnodigingen weg voor Le Mans

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 december 2019 16:01 • Print artikel

Vanuit de European Le Mans Series kunnen in 2020 maximaal zeven automatische uitnodigingen voor de 24 uur van Le Mans verkregen worden. Dit is een van de veranderingen in de regelgeving van het Europese kampioenschap voor het aankomende jaar. Het aantal uitnodigingen voor de LMP2 en GTE voor de race op het Circuit de la Sarthe, is afhankelijk van het aantal inschrijvingen voor een volledig seizoen.

European Le Mans Series Monza 2019

In de LMP2-klasse zijn er bij 18-23 inschrijvingen voor een volledig seizoen, drie uitnodigingen te verkrijgen. Wanneer dit 12-17 auto’s zijn het er twee en bij minder dan 12 auto’s slechts één uitnodiging. In de GTE zijn het drie uitnodigingen bij 12-15 auto’s en twee bij 8-11 auto’s. Mochten er minder dan acht auto’s voor een vol seizoen aan de start komen, dan is er slechts één uitnodiging beschikbaar. In het verleden waren er voor de toptwee-teams in beide klassen een automatische uitnodiging. Ongeacht de omvang van de grid. Voor de LMP3 blijven de regels voor een uitnodiging ongewijzigd. Er wordt slechts één automatische uitnodiging vergeven voor de kampioen. Deze moet in de LMP2 gebruikt worden.

Overige aanpassingen in de sportieve regelementen voor 2020 zijn een ‘pass-around’ tijdens de safetycar periode. Het toestaan van innovatieve auto’s om nieuwe technologieën toe te staan met aangepaste rijtijden. Daarnaast is er een standaardisatie van de regels met die gebruikt worden in het FIA World Endurance Championship, om meer duidelijkheid te hebben voor de deelnemers in beiden klassen.

Door de organisatoren van het kampioenschap worden collectieve tests georganiseerd op Monza, Paul Ricard, Spa-Francorchamps en Portimao. Deze testdagen zijn voorafgaand aan het evenement. De sessies zijn overigens niet verplicht.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS