Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

ENTRY LIST: 32 auto's naar The Prologue in Barcelona; Racing Team Nederland met de Oreca

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 juli 2019 06:16 • Print artikel

De ACO en de FIA hebben de inschrijvingslijst voor de FIA World Endurance Championship onthuld voor het nieuwe seizoen 2019/20. Voor The Prologue die op Circuit de Catalunya plaatsvindt, zijn 30 auto’s ingeschreven. De officiële test vindt in het weekend van 23/24 juli plaats.

Toyota
Op de lijst staat onder andere Racing Team Nederland dat de overstap gemaakt heeft naar TDS Racing en vanaf de test met de Oreca 07-Gibson rijdt. Daarbij komen wederom Frits van Eerd, Giedo van der Garde en Nyck de Vries in actie voor het team in de LMP2-klasse. Evenals Ho-Pin Tung die wederom met Jackie Chan DC Racing, alhoewel bij het team nog staat dat ze nog een licentie moeten ontvangen. In totaal zijn er 8 auto’s in deze klasse.

Verder staat SMP Racing niet meer op de lijst bij de LMP1-klasse. Het Russische team heeft zich na één jaar in deze klasse weer terug getrokken. Alleen Toyota, Rebellion Racing en Team LNT staan ingeschreven. Met Team LNT keert de Ginetta weer terug op de baan. Daarmee is het aantal auto’s in de LMP1 zes stuks.

In de GTE-Pro komt Porsche met de nieuwe auto, terwijl Aston Martin slechts één auto inzet. In deze klasse staan slechts vijf auto’s na het vertrek van BMW en Ford. In de GTE-Am staan in totaal 13 auto’s. Dit is een combinatie van Aston Martin, Ferrari en Porsche.

Lineup The Prologue Barcelona


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS