Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Aston Martin blij met de stap naar op productie gebaseerde hypercars: "Ik zie het echt als een positieve stap"

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 maart 2019 10:02 • Print artikel

De FIA maakte recent een aanpassing bekend in de regels van de Hypercar-klasse van het FIA World Endurance Championship. Naast de op een prototype gebaseerde auto mogen fabrikanten nu ook een op een productieauto gebaseerde hypercar gaan inzetten. Volgens David King van Aston Martin Racing is dat een goede stap.

Aston Martin Valkyrie AMR Pro 6

De plannen werden door de FIA en ACO in de aanloop naar de 1.000 Mijl van Sebring bekendgemaakt zodat ook GT-gestijlde hypercars ingezet kunnen worden vanaf het seizoen 2020/21. Details over het aangepaste platform, moeten nog aangekondigd gaan worden. King noemt het een goede stap, waardoor er een kwalitatief goed en uitgebalanceerd deelnemersveld op de startgrid gaat komen. “Ik zie het echt als een positieve stap”, zei de AMR-president tegen Sportscar365. “De risico’s zitten in de details van een groot pakket aan regels, waarin je een goede balans moet gaan krijgen tussen de op straatauto’s gebaseerde hypercars en de prototypes. Het gaat nog een hele uitdaging worden.”

Ondanks de onduidelijkheden over de regelgeving heeft het iconische Britse merk nog steeds plannen om in te stappen in de nieuwe klasse.“Zoals ik al eerder gezegd heb, is dat we positief en toegewijd zijn en we samen met de organisatoren hard werken om uit te vinden wat wel en niet kan werken”, vertelde King. “Het zou mooi voor de sport zijn om meerdere merken te zien deelnemen in de topklasse in Le Mans. Wij hebben ons in ieder geval goed gepositioneerd. We toonden twee weken geleden drie hypercars op onze autosportstand in Genève. We hebben ook een fantastische GTE-auto en we hopen met onze partners ook een prototype te bouwen. We hebben ons goed voorbereid op alle mogelijkheden die zich kunnen aandienen. Er zijn op het moment gesprekken en evaluaties gaande binnen ons bedrijf, maar we zitten nog niet in de positie om iets aan te kondigen.”

Aston Martin GT Le Mans

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS