Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Rebellion glorieuze winnaar van de 4 Hours of Shanghai en eerste privateer team dat poleposition verovert met een non-hybrid

Uitgegeven door Peter Vader • 10 november 2019 19:10 • Print artikel

De derde race van het WEC-seizoen vond plaats op het circuit van Shanghai. Gustavo Menezes en Bruno Senna namen zaterdag deel aan de kwalificatiesessie. Alle twee de Rebellions presteerden goed met snelle rondetijden, de 'Rebells' behaalden de eerste poleposition van een niet-hybride auto sinds 2012 en bovendien de eerste voor een 'Privateer Team'.

WEC Shanghai Rebellion winnaar Nato Senna Menezes
Glorieuze overwinning voor de Rebellion R-13 van Norman Nato, Bruno Senna en Gustavo Menezes!

Zondag begon Norman Nato aan de 4 Hours of Shanghai vanaf de pole position. Een bandentemperatuurprobleem vertraagde de Rebellion R-13 aanzienlijk, waardoor de auto werd gedegradeerd naar de zesde plaats. Drie auto's haalden echter de Nr1 Rebellion R-13 al voor de starstreep in en zij werden allen bestraft met een drive through penalty.

WEC Shanghai Rebellion zonsondergang

Geleidelijk aan in de race, slaagde de Franse coureur erin om een goed tempo te ontwikkelen en klom hij omhoog in de ranglijst. Hij haalde hij na 40 minuten racen zelfs de Nr7 Toyota Hybrid in. Hij gaf het stuurwiel vijf minuten later over aan Gustavo Menezes, die de baan weer opging op P5. Na een uur en twintig minuten nam de Amerikaan de leiding over van de race, vanwege zijn uitstekende tempo. Bruno Senna nam vervolgens het stuur over na twee uur en vijftien minuten racen en verliet de pitlane op P3, achter de Toyota Hybridís. Tien minuten later was Rebellion Racing terug als raceleider. De Nr1 Rebellion R-13 passeerde daarna de eindstreep op dezelfde Nr1 positie. Een welverdiende overwinning voor Norman Nato, Gustavo Menezes en Bruno Senna.

WEC Shanghai Rebellion pitstop

Al hun inspanningen werpen momenteel hun vruchten af voor Rebellion Racing, dat in Shanghai zijn eerste overwinning van het seizoen behaalde. Dit is de tiende overwinning van Bruno Senna in het FIA World Endurance Championship (WEC). De Braziliaan wordt de enige coureur die een race wint in elk van de vier categorieŽn van de raceserie. Het hele team kijkt nu uit naar de volgende race op 14 december, de 8 Hours of Bahrain.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS