Autosport BE • BTCS

Werner Moonens kiest voor Jaguar in BTCS

Uitgegeven door Stijn Vermeulen • 8 april 2011 07:17

Werner Moonens zet opnieuw in op een jaar in de Belgian Touring Car Series. De man uit het Pajottenland reed de afgelopen seizoenen met BMW en KIA, maar opteert in 2011 voor de gloednieuwe Jaguar XF-R ingezet door het ervaren Motorsport International van Willy Plas. Bovendien krijgt Werner Moonens niemand minder dan dé Jaguar specialist bij uitstek naast zich, Jérôme Thiry. Met deze teamgenoot en een sterke wagen mikt Werner Moonens op mooie resultaten en een plaats vooraan in de eindafrekening van de jaargang 2011 van de Belgian Touring Car Series.

Werner Moonens is met de BTCS niet aan zijn proefstuk toe en onderstreept dat hij bewust voor het toerwagenkampioenschap kiest:

“Ik draai al jaren mee en zou niet weten waarom ik het geweer van schouder zou wisselen. De BTCS biedt een prima sportief niveau en het is een hoogstaande en tegelijkertijd aangename competitie. De wagens ogen bovendien spectaculair en de toppers zijn aan elkaar gewaagd wat in een goede strijd resulteert, die ook voor het publiek mooi om volgen is. Ik heb vorige week met de wagen en het team kennis gemaakt en ben positief voor het seizoen, al zal het eerste weekend wel nog even dienen om aan alles te wennen. De Jaguar is een andere wagen dan de BMW van 2009 of de KIA van 2010 en dat vergt dus altijd een aanpassing. Een top-5 tijdens het openingsweekend zou voor mij al goed zijn.”


De BTCS wijzigt niet of nauwelijks in vergelijking met afgelopen jaren. De competitie start in Zolder tijdens het bezoek van het WK voor GT-wagens aan ons land en loopt dan via Dijon begin mei naar het hoogtepunt van het seizoen, de 12 Uur van Spa midden juni. Na de 12 Uur staan er in juli tijdens het weekend van de 25 Uur VW Fun Cup op Spa-Francorchamps twee sprints van 30 minuten op het programma, een innovatie voor de BTCS. Het seizoen eindigt in oktober met twee klassieke meetings, één op Spa en één op Circuit Zolder.

Werner Moonens: “Kijk ook dat spreekt me aan in de BTCS, de formule evolueert waar nodig, maar verandert niet te pas en te onpas. Er hangt een goede sfeer en we kennen elkaar al jaren, ik kijk dus zonder twijfel naar de start van het seizoen uit.”

Motorsport International en Jérome Thiry zijn ook vaste waarden in de BTCS, het team won de titel al en ook de 12 Uur van Spa prijken op het palmares van Willy Plas en zijn mensen. Jérôme Thiry won niet enkel races in de Belgian Touring Car Series, hij gooide ook al hoge ogen in bijvoorbeeld het Europese GT3-kampioenschap.

(PR)

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS