Autosport BE • BTCS

Steve Vanbellingen stunt in openingsraces BTCS

Uitgegeven door Stijn Vermeulen • 11 april 2011 21:36

ZOLDER - Steve Vanbellingen heeft de start van zijn seizoen bij Qvick Motors niet gemist. In de schitterende BMW 320 WTCC reden hij en zijn teamgenoot Erik Qvick tweemaal naar de zege in de klasse T3 en wat meer is, de beide BMW-rijders mochten tweemaal het algemene podium op tussen de Silhouetten uit de klasse S1. Deze start had de man uit Haasrode ook niet verwacht en de vreugde in het BMW-kamp was dan ook enorm.


Voor het seizoen was al duidelijk geworden dat de toerismeklasse in de Belgian Touring Car Series een heel hard bevochten klasse zou zijn. VW, Mazda en Seat zouden er alles aan doen om het BMW, dat vorig seizoen de titel pakte, zo moeilijk mogelijk te maken.
“We hadden getest voor het seizoen en wisten toen al dat de concurrentie te duchten was, vooral Seat en VW leken snel, van Mazda konden we nog weinig zeggen”, aldus Steve Vanbellingen. “Dat bleek meteen ook tijdens de kwalificaties, want alles zat dicht bij elkaar en wij waren tevreden met onze twee derde plekken. Anderzijds zagen we ook dat het verschil met de Silhouettes, de wagens die normalerwijze vooraan strijden, zeer klein geworden was. Dat gaf ons eigenlijk een beetje vleugels en Erik en ik waren klaar om tijdens de races het verschil nog kleiner te maken.”

Tijdens de race op zaterdag nam Steve Vanbellingen de tweede helft van de race voor zijn rekening en ronde na ronde schoof hij richting het podium op tot op enkele ronden van het einde het bord P3 aan de pitmuur getoond werd. “Ik wist eerst niet wat ik zag”, aldus Vanbellingen. “Maar het was wel zeer motiverend. We wisten dat onze wagen goed was, maar meteen derde worden, daar hadden we op voorhand met beide handen voor getekend. Anderzijds bleek ook duidelijk dat de wagen nog marge heeft. Koen Leyssens, mijn partner van KS Motorsport en nu onze ingenieur, analyseerde het één en ander en onze afstelling kan nog beter. Vooral de voorzijde van de wagen is nog niet neutraal genoeg en we kunnen nog tot een seconde per ronde winnen. Bovendien denk ik dat Zolder niet de favoriete omloop van onze BMW is, Dijon en Spa moeten ons misschien nog wel beter liggen.”

Verbazing alom op zondag als Steve Vanbellingen net voor halverwege de race naar de leiding van de race doorstoot, gevolgd door de Silhouettes van Renault en KIA...
“Er was het één en ander gebeurd en wij konden gezien onze regelmaat de leiding in handen nemen. In extremis zijn er nog twee wagens uit de klasse S1 ons voorbij gekomen, maar we zaten nog dichter bij een zege dan op zaterdag. We finishten op 10 seconden van de eerste plek, na anderhalf uur racen... Nu goed, tweemaal derde en tweemaal winst in de klasse van de toerwagens is een schitterend resultaat! We gaan nu zeker nog testen en ons doel wordt om de kloof nog verder te verkleinen. Op naar Dijon voor de races op 30 april en 1 mei. Ik kijk er alvast enorm naar uit.”

(PR)

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS