Autosport BE • BTCS

Pierre Dieudonné aan de slag bij WRT

Uitgegeven door Gregory Eyckmans • 4 maart 2011 18:11

Hoewel het team zich al in zijn eerste seizoen tot kampioen in de Belcar kroonde, wordt bij het W Racing Team vol ambitie het nieuwe seizoen voorbereid. De campagne 2011 start over enkele weken en een indrukwekkend programma wacht het team van Vincent Vosse, René Verbist en Yves Weerts. Om alles in goede banen te leiden, komt Pierre Dieudonné de WRT-troepen versterken.

Echte winnaars hebben niet de gewoonte om op hun lauweren te rusten. Nauwelijks was het doek gevallen over het vorig seizoen, bekroond met de Belcar-titel, of bij WRT begonnen de voorbereidingen voor een nieuwe campagne. “Zelfs al was ons debuutjaar meer dan geslaagd, toch waren nog heel wat zaken voor verbetering vatbaar”, aldus René Verbist, Technisch Directeur van WRT. “In plaats van regelmatig beroep te doen op externe medewerkers, zo bijvoorbeeld de ingenieurs, wilde ik onze basisploeg versterken. Zo hebben we nu twee voltijdse ingenieurs in dienst, zijn er nieuwe mechaniciens, een truckie enz. En, we zijn ook fier om vanaf nu te kunnen rekenen op Pierre Dieudonné, een man met een enorme ervaring.”

Bekend als journalist en begenadigd piloot, met onder meer een zege in de 24 Uren van Spa, vier klassezeges in de 24 Uren van Le Mans en een titel van Europees Kampioen Toerisme, speelde Pierre Dieudonné ook een belangrijke rol bij het Franse team Oreca, waar hij de rechterhand was van teambaas Hugues de Chaunac. “Tijdens mijn carrière als rijder, ben ik meermaals in aanraking gekomen met Pierre”, herinnert zich Vincent Vosse, manager van het team dat de kleuren van de Belgian Audi Club vertegenwoordigt. “Hij was consultant voor een bekend sigarettenmerk dat een filière – waarvan ik deel uitmaakte – uitbouwde in België. Later werkte ik ook met hem samen bij Oreca, waar ik met de Chrysler Viper aktief was. Hij is echt een grote Meneer in de Belgische autosport. Naast zijn persoonlijkheid en zijn vele contacten, brengt Pierre heel wat kennis met zich mee. Binnen onze structuur zal hij fungeren als Sportief Directeur.”

Dat de komst van Pierre Dieudonné heel belangrijk is voor het team uit Flénu mag duidelijk zijn. Zeker als men weet dat WRT een druk seizoen wacht met zijn Audi’s R8 LMS. “Op namen van piloten is het nog even wachten”, gaat Vincent verder. “Maar naast onze aanwezigheid in het Franse GT Tour, waar het team Audi Frankrijk zal vertegenwoordigen, zullen we wellicht ook present tekenen in de Blancpain Endurance Series, de FIA-GT3 en de Belcar. In de wetenschap dat er dus ook enkele lange uithoudingsraces op het programma zullen staan en er bovendien weekends zullen zijn dat we het team moeten opsplitsen, zal de inbreng van Pierre heel belangrijk zijn.”

Terwijl hij binnenkort 64 kaarsjes mag uitblazen, heeft Pierre Dieudonné geenszins de intentie om de racerij de rug toe te keren. “De passie voor de autosport is er nog steeds”, lacht hij. “De autosport heeft veel betekend in mijn leven en dat is ook vandaag nog altijd het geval. Toen mijn vriend J.G. Mal-Voy, voorzitter van de Belgian Audi Club, me voorstelde om samen te werken met WRT, heb ik niet lang hoeven na te denken. Ik ken René en Vincent al langer. Het team dat ze begin 2010 samen met Yves Weerts uit de grond hebben gestampt, is al een goed team dat enkel maar kan groeien. Ik ben dus heel tevreden dat ik mijn ervaring met hen zal kunnen delen, zeker wat betreft het sportieve beheer, aangezien ik deze rol in het verleden al heb vervuld.”

Het officiële programma en de piloten zullen op dinsdag 5 april worden voorgesteld in het nieuwe Audi Contact Center in Kortenberg. Hou deze datum alvast vrij!

(persbericht)

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS