Autosport BE • BTCS

Koen Wauters en Ronnie Latinne in een VW Scirocco

Uitgegeven door Gregory Eyckmans • 4 maart 2011 15:12

Koen Wauters, bekend mediafiguur in Vlaanderen, is ondertussen uitgegroeid tot een prima racepiloot. Na zijn kunnen op het circuit al menig maal te hebben gedemonstreerd, zal de zanger van Clouseau en VTM-presentator dit seizoen deel uitmaken van het W Racing Team en de Belgian VW Club. In gezelschap van de jonge belofte Ronnie Latinne, een van de revelaties van vorig seizoen, gaat Koen aan het stuur van een VW Scirocco voor zeges en de titel in de T3-klasse van de Belgian Touring Car Series.

Vandaag, vrijdag, bezocht Koen de kantoren van de Belgian VW Club om er zijn contract te tekenen en hij toont zich alvast bijzonder enthousiast: “Het is een mooie kans voor mij om de Belgian VW Club en de Belgische invoerder van Volkswagen te mogen vertegenwoordigen. Ik weet ook wel dat mijn populariteit een rol speelt, maar mijn prestaties op circuit de laatste jaren zijn hen duidelijk niet ontgaan. Samen met mijn ploegmaat Ronnie Latinne wil ik gaan voor klassezeges, in de hoop om - als de kans zich voordoet - ook als outsider in het algemeen klassement een rol van betekenis te spelen.”

We zagen Koen de laatste jaren vooral aan het werk met GT’s en Silhouettes, maar hij heeft maar een beperkte ervaring met voortrekkers. “Maar daar maak ik me niet te veel zorgen over”, stelt hij. “In het verleden heb ik me steeds snel aangepast aan een nieuwe wagen. In zowel de Yaris Cup als de Clio Cup, streed ik steeds vooraan mee. Ik hoop alleen dat de trainingen voor de eerste race zullen voldoende zijn om vertrouwen te hebben in de wagen. Ik kijk er in ieder geval naaruit om kennis te maken met de Scirocco!”

Niet enkel Koen Wauters is tevreden met de toekomstige samenwerking, ook bij de Belgian VW Club enkel tevreden gezichten. “Dat Koen in Vlaanderen heel populair is, mag duidelijk zijn” trapt J.G. Mal-Voy, voorzitter van de Belgian VW Club, een open deur in. “Maar hij heeft ons meermaals verrast met zijn snelheid op de piste. Wij zijn dus heel blij om hem te kunnen koppelen aan Ronnie Latinne aan boord van de VW Scirocco. Het wordt een duo dat snel en homogeen zal zijn. Dankzij de technische omkadering bij WRT en de raadgevingen van Jean-François Hemroulle, die opnieuw de taak van Sportief Directeur van het Scirocco programma op zich neemt, zullen Koen en Ronnie zich verder kunnen ontwikkelen als piloot en volop vooraan meestrijden in de T3-klasse die in 2011 wellicht zeer competitief wordt.”

Het volledige programma - uitgebreid en gevariëerd - van de Belgian VW Club zal op woensdag 16 maart in Eigenbrakel worden voorgesteld. Vervolgens wordt het uitkijken naar de start van het BTCS-seizoen op 9 en 10 april in Zolder.

(persbericht)

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS