Autosport BE • BTCS

Beide VW Scirocco’s op het podium in BTCS

Uitgegeven door Stijn Vermeulen • 11 april 2011 13:15

ZOLDER - Het eerste optreden in de Belgian Touring Car Series 2011 leidde meteen tot twee tweede plaatsen in de klasse T3 voor Koen Wauters/Ronnie Latinne en twee derde plaatsen voor Jean-Jacques Smits/Claude Yves-Gosselin. Meteen een pak belangrijke punten met het oog op het kampioenschap.

Met een alsmaar sterker wordend deelnemersveld in de categorie T3 van de Belgian Touring Car Series 2011, kondigde de strijd zich vooraf boeiend aan. Er werd dan ook volop uitgekeken naar de aftrap van het seizoen dit weekend in Zolder en de eerste twee races in het kader van de FIA-GT1. Koen Wauters en Ronnie Latinne ontgoochelden alvast niet en zetten een 7e tijd algemeen op de tabellen tijdens de eerste kwalificatiesessie. Na 90 minuten racen eindigden ze zelfs knap 4e, goed voor een tweede plaats in de klasse T3, hun hoofddoel dit jaar.

“In zekere zin was dit eigenlijk een gemakkelijke race”, reageerde Koen Wauters achteraf. “Ik ging helemaal niet tot het uiterste want ik had de indruk dat ik meer te verliezen had dan te winnen en bovendien had ik last van wat onderstuur... Maar alles verliep prima en de tweede plek in de klasse T3, vierde algemeen, is een behoorlijk resultaat voor mijn terugkeer in een voorwielaangedreven wagen.”


Op zondag, voor een talrijk opgekomen publiek, deden Koen en Ronnie de prestatie van een dag eerder nog eens netjes over: een tweede plaats in de T3-klasse, dit keer goed voor een vijfde plaats in de algemeen rangschikking. “Toen ik Koen kwam aflossen, lag ik 4e”, vertelt Ronnie na afloop van de wedstrijd. “Maar een probleempje met de remmen deed me beslissen om geen risico’s te nemen tijdens mijn stint. Het was in ieder geval volstrekt onmogelijk om dit weekend de BMW van Vanbellingen en Qvick bij te houden. De wagen steekt er in onze klasse met kop en schouders bovenuit en is ongeveer een seconde sneller dan onze Scirocco... Maar het seizoen is nog lang en samen met Koen zal ik er alles aan doen om het verschil te overbruggen.”

Maar niet alleen Koen Wauters en Ronnie Latinne zetten een puike prestatie neer. Dit geldt evenzeer voor hun ploegmaten Jean-Jacques Smits en Claude-Yves Gosselin. Ondanks een pechstart van het weekend met een crash van Jean-Jacques - verrast door koude banden - in het begin van de tweede kwalificatie, wist het Belgisch-Franse duo een prima parcours af te leggen . Zowel op zaterdag als op zondag mochten ook zij mee op het podium van de T3-klasse. In de eerste race eindigden ze knap 7e algemeen en in de tweede confrontatie reden ze naar een meer dan verdienstelijke 12e plaats na helemaal achteraan te zijn gestart. Bovendien kreeg Claude-Yves Gosselin af te rekenen met een losgekomen bodemplaat...

Een positieve balans dus voor de piloten van de VW Scirocco’s. En met hoop op nieuwe podiumplaatsen bereidt WRT vanaf vandaag de dubbele confrontatie in Dijon voor over drie weken tijdens de traditionele buitenlandse trip van de BTCS.

(PR)

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS