Autosport BE • BTCS

12u Spa: de affiche is volledig

Uitgegeven door Gregory Eyckmans • 7 juni 2011 09:43

De formule is sterk en wijzigt dus niet en alle topteams zijn ondertussen rond met hun bemanning voor de 12 Uur van Spa. Het aftellen voor de race op het F1 circuit in de Ardennen kan nu beginnen en het is tijd voor een troepenschouw op goed tien dagen van de eerste vrije trainingen.

Renault Megane: Delahaye Racing doet een beroep op Geoffroy Horion (n°1 met Frédéric Bouvy en Christian Kelders), Julien Schroyen (winnaar in 2009, in de nr° 2 naast Stéphane Lémeret en Edouard Mondron) en Pierre-Etienne Bordet (die zijn vrienden uit de VW Fun Cup Laurent Richard en Alexandre Viron in de n°5 terugvindt). Een vierde Mégane – een Trophy – ingezet door Hexagon Engineering is er voor de Fransen Catherine en Daniel Desbruères, samen met Loris de Sordi.

Volvo S60: Vincent Radermecker en Eric van de Poele ontvangen Nico Verdonck, één van de toptalenten uit de Belgische autosport.
Jaguar XF: Werner Moonens vindt zijn kameraad Bert Redant terug, in het gezelschap uiteraard van Jérôme Thiry.

Jaguar X-Type: René Franchi en Jean-Pierre Vannerum willen zichzelf nog eens een plezier gunnen op de omloop in de Ardennen en zoeken een derde man om dat plezier mee te delen.

KIA Pro_Ceed: Christian Lefort ontdekte de KIA tijdens de Trophée de Bourgogne en komt naar Spa als derde man naast Philippe Stéveny en Didier de Radiguès. Audi A4: net als vorig jaar zien we Nathalie Maillet, Ronnie Dubois en Nicolas De Keijser op de wagen die in 2009 nog won.

De deelnemers in de klassen T3-T4 zouden wel eens heel hoog in de algemene rankschikking kunnen eindigen. We zien dan ook enkele grote namen aanschuiven in de toerwagens

SEAT Leon WTCC: hij kon niet aan het aanbod weerstaan… Marc Duez deelt de gele SEAT met Pierre Piron en Pierre-Yves Rosoux.

BMW M3 WTCC: niemand kan de race van Ruben Maes in 2010 vergeten zijn, want de West-Vlaming ging toen in extremis voorbij aan Eric van de Poele om zo op twee ronden van het einde de zege veilig te stellen. Het mag dan ook niet verwonderen dat Ruben met streekgenoot Eric Qvick en zijn maatje Steve Vanbellingen in de BMW M3 WTCC plaats neemt. Christophe Pampel en Tom Van Rompuy krijgen het gezelschap van Dirk Van Rompuy in hun M3 V8.

Holden Commodore: de Australiër Mel Rose wil niet op een nederlaag afsluiten en keert dus samen met zijn landgenoot Leemhuis en de prachtige V8 terug naar Spa.

VW Scirocco: van de Dallara-VW Formule 3 naar de Scirocco, het is mogelijk voor Laurens Vanthoor die Ronnie Latinne en Koen Wauters zal bijstaan. De andere wagen van WRT is voor Claude-Yves Gosselin, Jean-Jacques Smits en de jonge Donald Choque, die we vorig seizoen en recent in de Trophée de Bourgogne al aan het werk zagen.

BMW 120d: twee van deze uiterst te duchten diesels verschijnen aan de start, één voor Patrick Beliën-Dimitri Cyuvers en de andere voor Jan De Vocht-Johan Van Loo-Ward Sluys.

BMW 1 Reeks benzine: nadat hij eerst alleen al een aantal wedstrijden reed, zien we Philippe Bonneel nu met Bruno Vermote aan zijn zijde… Er wordt nog een derde man gezocht. Nog bij BMW zien we het Luxemburgse team Duwo met een BMW 1 Reeks (Schmit-Jones-Schmit-Bailly) en een BMW M3 E46 waar nog twee zitjes vrij zijn.

Touring Cup: er is wat beweging in de klasse S2. Alexis van de Poele en Vincent Vandenabeele rijden met Pascal Nelissen Grade en Jean-Pierre Lequeux-Jean-Marc Ueberecken krijgen het gezelschap van één van hun concurrenten, met name François Mélotte. Een derde Touring Cup is er voor vier snelle Fransen, met name Gérard Arbaud, Jean Bignalet, Emmanuel Orgeval en Benoît Du Passage. De tegenstand in S2 komt van de GC10-2 van Gomez Compétition waarvan de rijders nog niet bekend zijn en van de Roadster waar we Benoît De Keijser, Christophe de Fierlant en Franz Dubois aan het werk zullen zien.

SEAT Leon Supercopa: zoals naar goede gewoonte is de delegatie uit Spanje bijzonder indrukwekkend. We wachten nog op enkele namen, maar de volgende teams zijn al gekend: Jimmy Adriaenssens-David Nye-Christophe Kerckhove en Wim De Graef-Gunther De Maeijer-Kris Van Kelst (Spork Racing), Michael Albert-Roberto Nale-Jean-Louis Dauger-Carlos Tavares en Pascal Courrier-Fabien Pierlot-Olivier Wittmann-Vincent Hébert (Astur Car), Patrick Chaillet-Thierry de Latre du Bosqueau-Dirk Vannerom-Bernard Van Bellingen (Signa Motorsport), zonder de Australiërs Malcolm Niall-Clint Harvey-Brett Niall-Mark Pillati (Strategic Transport) te vergeten. Allure, Traxx, Delahaye en CB Racing moeten hun teams nog bekend maken.

Renault Clio: vier exemplaren van de kleine Franse voortrekker namen het op tegen de Honda van Surinx Racing waar we de gastrijders naast Erik Bruynoghe-Guy Katsers en Jos Jordens-Hakim Ouassini nog niet kennen. Er zijn twee Fransen Clio voor André Kissel-Grégory Deloor-Laurent Capron (Europe Lorraine Sport Auto) en Francis Maillet-Anthony Borner-Damien Dussoul (Maillet Compétition). Twee andere zijn van Belgische teams, met voor Les Allure Team Patrick De Blauwe-Jonathan Beuler-René Brugmans en voor TBC Post Thierry Brugma-Pascal Goffard-Jérémy Princen-Jacques Morlet.

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS