Autosport BE • BTCS

Goede seizoensstart JJ Motorsport: Guino Kenis en Gregory Eyckmans naar podium

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 maart 2015 08:00

Afgelopen weekend kreeg de Belgian Gentlemen Driver’s Club de eer om het Belgische circuitseizoen op gang te trappen. Dit betekende dat ook de deelnemers van de BMW Clubsport Trophy zich opnieuw richting startblokken mochten begeven voor de eerste race van het seizoen op Circuit Zolder. Voor de troepen van JJ Motorsport werd het weer een succesverhaal, met een welverdiende tweede plek voor Gregory Eyckmans en Guino Kenis. Aan dit resultaat ging wel een erg bewogen race vooraf.

JJ Motorsport Kenis en Eyckmans

De kwalificatiesessie vroeg op zaterdagochtend verliep niet helemaal vlekkeloos. Verscheidene gele vlag-situaties alsook een rode vlag situatie maakten het er niet makkelijk op om een goed rondje neer te zetten. Uiteindelijk resulteerde deze sessie in een zevende plek op de startgrid, waardoor een goede start in de 150 minuten durende race cruciaal zou gaan worden. Guino Kenis nam het begin van de wedstrijd voor zijn rekening en liet meteen zijn ervaring spreken. De Turnhoutse BMW-concessiehouder draaide bij momenten tot drie seconden sneller dan de concurrentie, waardoor de BMW al snel op kop lag in de
klasse. De mindere kwalificatie kon dus snel worden vergeten. Toen liep het echter mis. Kenis kwam bij het aanremmen voor de Bolderbergbocht onzacht in aanraking met een onvoorzichtige Clio die de BMW van de baan verdrong en kon de auto nog net uit de muur houden. Resultaat: veel schade vooraan, met onder meer een kapotte velg en een lekke band tot gevolg. Later in de wedstrijd kreeg de BMW ook af te rekenen met een slechte balans wegens een defect aan de remmen, vermoedelijk ook het gevolg van deze aanrijding.

Desondanks wist Guino Kenis een nieuw ronderecord in de BMW Clubsport neer te zetten met 1.55.449, terwijl ook Gregory Eyckmans zijn snelheid weer wist te tonen met rondjes van 1.56-1.57 en een nieuwe persoonlijke besttijd op het einde van zijn stint: 1.55.977. Het snelle trappen van zowel Eyckmans als Kenis zorgde ervoor dat ondanks alle pech toch nog een tweede plaats werd behaald. Uiteindelijk stond de auto bijna tien minuten in de pits, oftewel een dik derde meer dan de rechtstreekse concurrenten. De overwinning had er dus zeker ingezeten, maar gezien de pech was iedereen toch zeer tevreden met de mooie tweede stek op het podium.

Podium Gregory Eyckmans en Guino Kenis

“Het was een moeilijke wedstrijd, maar uiteindelijk kregen we toch loon naar werken in deze ‘Slag om Terlaemen’. Het was echter niet mogelijk geweest zonder het schitterende werk van de JJ-crew tijdens de pitstops en bij het repareren van de aanzienlijke schade. Zonder hen hadden Guino en ik nog de ziel uit ons lijf mogen rijden, het podium was dan sowieso buiten handbereik geweest,” aldus een tevreden
Gregory Eyckmans.

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS