Autosport BE • BTCS

BTCS Zolder: Ook tweede race gaat naar KIA

Uitgegeven door Stijn Vermeulen • 10 april 2011 20:13

ZOLDER - De deelnemers aan de Belgian Touring Car Series mochten het weekend van het FIA GT1 kampioenschap afsluiten en trakteerden het publiek nog op een leuk spektakel, waarbij de beslissing in de laatste meters viel. De uitslag van de tweede race op de Limburgse omloop was echter identiek aan die van een dag eerder, al verliep de race volledig anders.

Christian Kelders mocht aan boord van de Renault van op de pole-positie van start gaan, maar lukte geen opperbeste start. Het was echter Vincent Radermecker, in de Volvo S60, die de hele meute mocht aanvoeren. Didier de Radiguès legde zich echter niet neer bij de overmacht van de Zweed, klampte aan en ging in de 13de ronde schoof de KIA-rijder naar de leiding. Iets later ging het daarentegen heel even fout voor de ex-motorkampioen: “Ik werd geraakt tijdens het dubbelen van een tragere deelnemer en schoof naar de rail in de Kanaalbocht, waarbij de wagen gelukkig enkel met de flank de rail raakte. Ik ben opnieuw vertrokken en er was niets aan de wagen...”

Vincent Radermecker kon echter niet profiteren van de schuiver van de Koreaan, want de Volvo kreeg last van een nukkige versnellingsbak en diende de pitlane op te zoeken. Meteen was de race over and out voor het team met de mooie Zweedse bolide. Verrassing vooraan ondertussen, want niemand minder dan Mister Stand 21 Steve Vanbellingen reed naar de leiding van de wedstrijd, in de BMW 3 Reeks WTCC die hij met Erik Qvick deelt. De Leuvenaar was in bloedvorm en hield onder meer de silhouetten van Stéphane Lémeret (die in zijn Renault een minder krachtige motor had liggen, na de problemen eerder dit weekend), Christian Kelders en… Didier de Radiguès af. Die laatste was absoluut niet onder de indruk van zijn schuiver en maakte de verloren tijd weer goed.

Christian Kelders was aan zijn laatste ronde van zijn rijtijd begonnen en miste jammer genoeg zijn remzone aan de Jacky Ickx Chicane en diende de pitlane... te vroeg op te zoeken. Iets later gaf hij dan toch het stuur aan Fred Bouvy over en die keek tegen een achterstand van bijna een ronde aan. De drievoudige kampioen liet de moed echter niet zakken, viel met het mes tussen de tanden aan en kwam met rassenschreden terug op de nummers één en twee, Philippe Stéveny en Erik Qvick en dat met nog goed vijftien ronden op de monitor.

Het wordt op dat ogenblik spannender en spannender en in de 50ste ronde gaat de Renault aan de BMW voorbij, maar de leider in de KIA lijkt dan misschien net te ver weg. Het verschil blijft echter kleiner en kleiner worden, van 5 naar 4 naar 3 seconden en bij het ingaan van de laatste ronde heeft Bouvy zicht op de bumper van Philippe Stéveny die het echter in extremis haalt... “Ik had remproblemen en had geen radioverbinding en wist dus ook niets van de situatie. Wat een debuut, we hebben heel de winter gevochten, zijn er toch geraakt en winnen meteen tweemaal. Schitterend gewoon.”

De Renault wordt mooi tweede en Erik Qvick en Steve Vanbellingen worden in hun BMW weer knap derde en winnen uiteraard de klasse T3. “Onze volgende doel is de Silhouettes het leven zuur te maken, op naar Dijon.”

De lijst gaat verder met de Renault van Lémeret-Mondron voor Wauters-Latinne en de winnaars in S2, de Fransen Poitevineau-Reymond. Adriaenssens-Nye winnen in de Challenge SEAT, en Xavier Stevens (Renault Clio) doet het in de klasse T2.

Uitslag:
1. Stéveny-de Radiguès (KIA Pro_Ceed Silhouette) 54 ronden
2. Bouvy-Kelders (Renault Mégane) + 03.043
3. Vanbellingen-Qvick (BMW M3) + 10.007, 1ste in T3
4. Lémeret-Mondron (Renault Mégane) + 1.03.399
5. Wauters-Latinne (VW Scirocco) + 1.46.862
6. Poitevineau-Reymond (Gomez GC 10-2) + 1 ronde, 1ste in S2
7. Van de Poele-Vandenabeele (Touring Cup)
8. Viron-Richard (Renault Mégane)
9. Lequeux-Ueberecken (Touring Cup) + 2 ronden
10. Mélotte-Plennevaux (Touring Cup)
...
13. Adriaenssens-Nye (SEAT Leon) 1ste in T3S
...
18. Stevens (Renault Clio) + 4 ronden, 1ste in T2

Kampioenschap:
1. Stéveny-de Radiguès 40
2. Bouvy-Kelders 34
3. Vanbellingen-Qvick 30
4. Wauters-Latinne 24
5. Lequeux-Ueberecken 18
6. Lémeret-Mondron 17
7. Muller-Burrick 16
8. Viron-Richard 15
9. Van de Poele-Vandenabeele 14
10. Gosselin-Smits 13

(PR)

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS