Autosport BE • BTCS

Steve Vanbellingen kiest snelle Qvick Motors BMW 333TI

Uitgegeven door Gregory Eyckmans • 2 maart 2011 21:15

HAASRODE. Nadat het autosportavontuur van KS Motorsport na goed een decennium ten einde is, start voor Steve Vanbellingen een nieuw hoofdstuk in zijn al rijk gevulde carrière. De Leuvenaar start in 2011 opnieuw in de Belgian Touring Car Series, opnieuw ook aan het stuur van een BMW, maar uiteraard niet langer van zijn eigen team. Nadat hij de voorbije winter alle mogelijke opties grondig geëvalueerd heeft, kiest Steve Vanbellingen voor de Qvick Motors BMW 3 Reeks WTCC, waarmee hij samen met de preparateur uit Oostende, Eric Qvick, in de klasse T3 van de Belgian Touring Car Series zal uitkomen. Met diezelfde wagen zal Steve Vanbellingen ook de 24 Uur van Zolder betwisten.

Steve Vanbellingen heeft het hoofdstuk KS Motorsport vorig jaar afgesloten, maar wil zeker nog even kort terugblikken. “Ik ben trots op het team en dat zal zo blijven. Wat mij daar in sterkt, is dat iedereen die bij het team betrokken was, gaande van de sponsors, over de technische staf tot de supporters, mij ook deze winter is blijven steunen. Door die samenhang kan ik vandaag ook een nieuw programma voorstellen. Ik ben dan ook iedereen enorm dankbaar en ben blij dat KS Motorsport op die manier toch nog voortleeft.”

Zijn keuze voor het seizoen 2011 is weloverwogen. “Inderdaad, ik spring niet in het ijle met mijn keuze. Ik ben blij dat ik BMW kan trouw blijven, één van mijn partners is een BMW concessiehouder en dus is dat belangrijk, en tevens hou ik van de Belgian Touring Car Series en start opnieuw in dat kampioenschap. In plaats van de klasse voor de Silhouette S1 kies ik echter voor de echte toerwagens, meer bepaald de klasse T3. De afgelopen winter heeft ons geleerd dat de klasse T3 een sterk deelnemersveld zal krijgen, want naast mijn overstap is er ook de keuze van Koen Wauters voor de klasse T3. Koen is een zeer snelle rijder die er mede zal voor zorgen dat de strijd in T3 op het scherp van de snee zal uitgevochten worden. Hij zal in zijn Volkswagen Scirocco één van onze voornaamste tegenstanders worden in de strijd om de nationale toerwagentitel. BMW werd afgelopen jaar kampioen in de toerwagenklasse van de BTCS en uiteraard willen we die titel met hand en tand verdedigen.”

De wagen waarmee Steve in 2011 racet is een ex-WTCC BMW 3 Reeks, een wagen dus uit het wereldkampioenschap voor toerwagens. In de plaats van de 2-litermotor krijgt de wagen echter een krachtbron van een BMW M3 mee, een motor van meer dan 400 pk.
Naast de volledige kalender van de Belgian Touring Car Series, met uiteraard de 12 Hours of Spa, een wedstrijd die Steve Vanbellingen afgelopen seizoen nog won, staan er nog twee of drie andere uithoudingswedstrijden op zijn programma.

“Ik reken bij die uithoudingswedstrijden ook de 12 Uur van Spa, want daar kunnen we met onze BMW heel hoog eindigen, het team liet dat onder meer in 2009 al zien toen ze vlot de top-10 haalden. We treden ook aan in de 24 Uur van Zolder en ook Palanga en Riga staan opnieuw op het to do-lijstje. Met wie we daar rijden en in welke configuratie zullen we later in het seizoen aankondigen.”


KALENDER:

10 april: FIA GT1 Zolder
1 mei: Trophée de Bourgogne Dijon
19 juni: 12 Uur van Spa Spa
9 juli: 25 Uur VW Fun Cup Spa
3 en 4 september: 24 Uur van Zolder Zolder
2 oktober: Gordon Finest Race Zolder Zolder
23 oktober: Francorchampagne Spa

(persbericht)

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS