Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Toyota GR010 Hybrid maakt geslaagde inhaalslag in de nacht; eerste keer voor Nakajima en Kobayashi

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 februari 2021 09:04 • Print artikel

Toyota is weer begonnen met het testen met de Toyota GR010 Hybrid, nadat in januari de werkzaamheden werden belemmerd door de sneeuw. Het Japanse merk kwam in actie in Aragon met de LMH-auto, waarbij ook een volledige nachtsessie werd verreden.

Toyota GR010 Hybrid tijdens test op Aragon, Spanje

Alle zes coureurs waren aanwezig, waaronder Kazuki Nakajima en Kamui Kobayashi, die voor het eerste met de nieuwe auto reden. Het betrof een driedaagse test van 2 tot en met 4 februari op het circuit van Aragon. Toyota zegt weer helemaal op schema te zijn na het verrijden van de kilometers tijdens deze test, nadat vorige maand de test in het water viel door sneeuw op hetzelfde Spaanse circuit.

“Het was meer dan een geslaagde test ten opzichte van onze vorige trip van vorige maand naar Aragon. Tot onze grote vreugde konden we behoorlijk wat testkilometers inhalen doordat we de woensdagnacht door konden rijden”, zei technisch directeur Pascal Vasselon. “Door deze testsessie kwamen we weer uit op het geplande aantal kilometers, wat we wilden behalen voor de seizoensstart. Kamui en Kazuki moesten even geduld hebben voordat zij voor het eerst met de GR010 Hybrid konden rijden, maar uiteindelijk kregen zij ook hun kans om dit te doen. De door hen gegeven input was voor ons heel bruikbaar.”

“Het proces om de gedetailleerde aspecten van de nieuwe auto te begrijpen en het finetunen van de setup zit nog in de vroege fase, dus is het voor iedereen binnen het team een intense periode. Maar dat is normaal met een nieuwe auto.”Ben jij al lid van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

Youtube RaceXpress

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS