Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Robin Frijns over debuut in het WEC: "Het voelt als thuiskomen in deze LMP2-auto's!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 februari 2021 06:10 • Print artikel

Robin Frijns debuteert dit jaar in de LMP2-klasse van het FIA World Endurance Championship. Samen met nieuwkomer Team WRT gaat de Limburger de strijd aan met de gevestigde orde. Reden voor de organisatie van de FIA WEC om de snelle Nederlandse coureur te interviewen.

Robin Frijns

“Ik houd van de WEC-races. Vooral de 6 uur van Spa en het mag duidelijk zijn... Le Mans springt er voor mij uit”, reageert Frijns als hem gevraag wordt waar hij het meeste naar uitkijkt in het aankomende seizoen. “Spa is 30 minuten van waar ik opgroeide. Het is altijd een van die races geweest, waar ik onderdeel vanuit wilde maken. En eindelijk kan ik zeggen, dat ik op de grid sta!”

Vervolgens gaat men in het interview in op de tests die de Nederlander gaat doen met het team en welk fitness regime hij gaat volgen om zich voor te bereiden. “Ik hoop dat we wat 'pre-season testen' kunnen doen”, legt de Nederlander uit. “Vandaag de dag is het wat lastiger en moeilijker om te gaan testen met de COVID-restricties, maar laten we hopen dat we snel kunnen testen om de auto te leren kennen. Aangezien we een nieuw team zijn in de LMP2, moeten we veel leren. Maar met de ervaring die Team WRT heeft, ben ik zeker van dat we in staat zijn om vooraan mee te vechten. Wat betreft het fitness regime, ik houd van core kracht en ik train met gewichten.”

De coureur heeft al wat ervaring met de Oreca 07 Gibson, waarmee het team gaat rijden. “Ik heb al wat ervaring in de Oreca 07, omdat ik de Daytona 24 Uur deed met Jota in 2018”, vertelt Frijns over de auto. “De manier waarop de LMP2-auto’s rijden voelt natuurlijk voor mij, omdat ik uit de formule-auto’s kom. Het is compleet anders dan een GT-auto, waarmee ik in de afgelopen jaren reed met Audi. Maar het voelt als thuiskomen in deze LMP2-auto’s!”

De Nederlander moet het opnemen tegen een sterk deelnemers veld in de prototype klasse, waar hij ook veel coureurs uit het Formule E-veld gaat tegenkomen. Frijns heeft dan ook niet echt een grote concurrent in gedachte. “Het hele veld ziet er erg competitief uit”, aldus de WRT-coureur. “Sommige van mijn vrienden vanuit de Formule E, doen ook hier mee. Ik ben er zeker van dat het heel leuk gaat zijn om tegen ze te racen! Hoewel, het is lastig om te zeggen wat het team of de auto gaat zijn die verslagen moet worden. Zeker is dat Jota altijd competitief is. Dus het is zeker een team om naar te kijken.”

Als laatste vraagt het FIA WEC naar welke circuits de Limburger uitkijkt, daarop heeft de coureur duidelijke favorieten. “Zoals ik al benoemde, de 6 uur van Spa kijk ik zeker naar uit”, vertelt Frijns. “Het is ook een van mijn favorieten banen, alsmede voor vele andere coureurs. En ik heb nooit eerder in Le Mans gereden. Dus dat gaat een nieuwe ervaring voor mij zijn.”

Buiten het FIA WEC racet Frijns ook in het FIA Formule E kampioenschap.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS