Formule 1

Helmut Marko is niet bang Max Verstappen te verliezen, maar houdt rekening met vertrek Ricciardo: "Alternatieven"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 4 oktober 2017 06:28

Het team van Red Bull Racing, waar Max Verstappen en Daniel Ricciardo racen, heeft voor het jaar 2019 nog geen motorleverancier. De geruchten gaan dat een wissel van Renault naar Honda van kracht zal worden. Op dit moment presteert de Japanse krachtbron niet goed en is sinds het begin van seizoen 2016 allesbehalve betrouwbaar. Is de keus van het team uit Milton Keynes om over te stappen naar een op het moment minder hoog aangeschreven merk wel verstandig en jaagt dit de coureurs niet weg?

Formule 1 2017 Max Verstappen


Dit was de vraag die Auto, Motor und Sport stelde aan Helmut Marko. Hij is er niet bang voor dat dit gebeurt. "Natuurlijk niet", zei de voormalig coureur en huidig talentenscout van Red Bull. "We hebben nu de focus vol op de huidige auto en die van 2018. En als je het goed bekijkt: iedere keer dat de McLaren zijn doel haalt, sterkt dit ons in de beslissing die we in ieder geval voor Toro Rosso getroffen hebben."

Dus er zijn geen zorgen dat coureurs er van tussen gaan, mocht het team met Honda gaan rijden? "Max Verstappen heeft nog een contract, Ricciardo manifesteert zich op allerlei platformen. We moeten zeker naar alternatieven kijken. We zullen niet onvoorbereid zijn", aldus Helmut Marko.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS