Formule 1

"Lewis Hamilton is nu al een Ferrari-man, het zal een verademing zijn!"

Uitgegeven door Peter Vader • 15 mei 2024 08:30

Stap-voor-stap vormt Fred Vasseur zijn ‘nieuwe’ Ferrari-team met als voorlopig grootste wapenfeit de werving van de zevenvoudig F1-wereldkampioen Lewis Hamilton. De teambaas van Ferrari sprak erover in een interview met La Repubblica en lichtte toe hoe hij zich moest voorbereiden op het nieuwe duo coureurs.

Lewis_Hamilton_Ferrari
De meeste ervaring
“De komst van Hamilton betekent veel voor ons. Het zal een verademing zijn. Zijn ervaring in deze wereld zal het hoogtepunt van al zijn werk zijn. Laten we niet vergeten dat Lewis samen met Alonso de meest ervaren coureur op de hele startgrid is. Niet dat de anderen dat niet zijn, maar het is duidelijk dat zijn aanpak heel anders is ”, aldus Vasseur, die vervolgt: “Voor mij gaat het niet alleen om het rijden en op de baan zijn, maar om de hele benadering die Lewis heeft ten opzichte van racen. Het is veel waard en ik weet zeker dat dit heel Ferrari zal helpen. Hij is een van die coureurs die weet hoe hij het team onder druk moet zetten om te excelleren."

'Huwelijksreis'
“Ik hoefde hem niet te overtuigen om naar Maranello te komen. Het was al een tijdje een idee van hem dat gewoon in de praktijk werd ingevuld. Hij koos ervoor om niet te verlengen bij Mercedes en te volgen wat een van zijn eigen doelstellingen was.” Ten slotte stipt Vasseur ook het meest delicate punt aan, dat van de relatie met Charles Leclerc. “Ik vraag mijn coureurs niet om beste vrienden te zijn. Ik ga niet met al mijn collega's uit eten en verwacht dat ze mijn vrienden zijn. Desondanks geloof ik dat Charles en Lewis al heel dichtbij elkaar komen en ze allebei stappen ondernemen om elkaar beetje bij beetje te leren kennen. Ze zijn nu op huwelijksreis om steeds dichterbij elkaar te komen”.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS