Formule 1

Christian Horner niet bang voor vertrek Max Verstappen na exit Adrian Newey

Uitgegeven door Bart • 15 mei 2024 07:45

Christian Horner verwacht niet dat het vertrek van topontwerper Adrian Newey gevolgen heeft voor de toekomst van Max Verstappen. Volgens de teambaas van Red Bull staat er geen 'Newey-clausule' in het contract van de drievoudig wereldkampioen. In de ogen van Horner is Verstappen heel tevreden met wat hij bij Red Bull heeft.

Max Verstappen Newey


"We horen die verhalen iedere week, maar hij is er nog steeds", reageert Horner bij Sky Sports F1 over een mogelijk vertrek van Verstappen. "Max is heel tevreden met het team, hij heeft een geweldige groep engineers om mee te werken en hij heeft een geweldige auto. Het is de beste auto op de grid en hij rijdt in de vorm van zijn leven."

Verstappen heeft bij Red Bull nog een contract tot en met 2028, maar er wordt aan alle kanten aan hem getrokken. Onder meer door Mercedes. Horner: "Het draait niet om contracten, maar of je ergens tevreden bent en dat geldt voor iedere coureur. Max is hier heel tevreden en we hebben een omgeving voor hem gecreëerd waarin hij heel goed kan presteren."

Volgens Horner staat de naam Newey niet in het contract van Verstappen. "Zijn contract blijft altijd vertrouwelijk, maar er staan geen clausules over Adrian in zijn contract. Ze hebben in de afgelopen jaren een goede band met elkaar gehad en dat geldt ook voor onze andere coureurs. Max snapt ook dat hier een planning aan vooraf gehad en dat het geen reflex-reactie is, dus onze structuur zal niet veranderen nu Adrian een stap terug doet."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS