Formule 1

Max Verstappen naar Mercedes 'echt complex' - Martin Brundle: "Heeft Team Verstappen een exit-kaart?"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 mei 2024 06:43

De mogelijke grote beslissing van Max Verstappen om Red Bull te verlaten voor een ander team zal volgens Martin Brundle niet eenvoudig zijn. Verstappen wordt in verband gebracht met een mogelijke overstap naar Mercedes, omdat de Nederlandse coureur aarzelt om zijn toekomst op lange termijn aan het Red Bull-team te verbinden, ondanks het feit dat hij een contract tot 2028 heeft.

#formule1Max Verstappen Red Bull Racing F1


Nu Mercedes een cockpit beschikbaar heeft na het vertrek van Lewis Hamilton naar Ferrari, heeft teambaas Toto Wolff Verstappen aangewezen als het topdoel om in zijn plaats te tekenen. Daarbij lijkt de mogelijkheid van een sensationele overstap van Verstappen realistischer dan een jaar geleden werd gedacht.

Een belangrijke factor in Verstappens gedachten zouden de krachtbronnen kunnen zijn. Nu Red Bull aan het einde van 2025 de Honda-motoren kwijtraakt en zelf een fabrikant van krachtbronnen wordt als Red Bull Powertrains, maakt de onzekerheid of het bedrijf de reglementen voor het eerst goed interpreteert riskanter dan de bewezen ontwikkeling van de krachtbronnen van Mercedes.

In een gesprek met Sky F1 vroeg voormalig F1-coureur Brundle zich af wat Verstappen bezighoudt als hij de voor- en nadelen van een carrièrebepalende teamwissel tegen elkaar afweegt.

"Het is een groter plaatje dan dat en het is echt complex", zei hij. "Max zei het al - als je een beslissing neemt om over te stappen, moet je een kristallen bol hebben en begrijpen hoe goed de power units zullen zijn, het aeroteam en nog zoveel andere factoren. Ik vraag me wel af of Team Verstappen een exit-kaart heeft die het op een gegeven moment kan spelen als ze onzeker zijn over wat er in de toekomst gaat gebeuren."

"Maar de auto's van 2025 zullen grotendeels deze auto's zijn, en ik denk niet dat hij volgend jaar wil weglopen voor mogelijk nog een kampioenschap."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS