Formule 1

'Onze deur staat altijd open' - Voormalig Red Bull-coureur hoopt op hereniging met Adrian Newey na eerste gesprekken

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 mei 2024 14:31

Alex Albon heefft inzicht gegeven in zijn 'zeer goede' werkrelatie met Adrian Newey bij Red Bull, terwijl hij de deur opende voor een reünie bij Williams F1 Racing.

nullAlexander Albon Williams F1


Voorafgaand aan de Grand Prix van Miami werd bevestigd dat Neweys tijd als ontwerper van titelwinnende Formule 1-auto's voor Red Bull voorbij was. De legendarische F1-ontwerper zou het in Milton Keynes gevestigde team na het eerste kwartaal van 2025 verlaten.

Albon kreeg de kans om tussen 2019-21 samen te werken met Newey - een van de grootste ontwerpers in de Formule 1 - als onderdeel van het Red Bull-team, maar nu Albon een belangrijke speler is bij Neweys voormalige team Williams, heeft de Thais-Britse coureur de deur wagenwijd opengezet voor Newey, mocht hij willen terugkeren.

Williams-teambaas James Vowles heeft bevestigd dat er al enkele gesprekken zijn gevoerd met Newey, omdat het 'nalatig van me zou zijn om niet met hem te praten'.

Een ander voormalig team van Newey, McLaren, dat naast Williams en Red Bull het trio teams completeert waarvoor Newey titelwinnende auto's ontwierp, wordt ook in verband gebracht met een poging om hem opnieuw te contracteren, terwijl Ferrari en Aston Martin ook interesse zouden hebben.

"Ik kan alleen maar praten over mijn relatie met Adrian, wat ik heb meegemaakt. Hij is een heel aardig persoon", zei Albon. "Iedereen die hem kent, kan het goed met hem vinden. Het zal interessant zijn om zijn volgende stap te zien. Ik weet zeker dat elk team achter hem aan zit om te proberen hem te strikken. Wat hij ook kiest, of het nu zijn pensioen is of racen, ik wens hem het allerbeste. Onze deur staat altijd voor hem open."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS