Formule 1

Nico Hülkenberg over tweede Formule 1-team dat 'alles gaf' voor zijn handtekening in seizoen 2025

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 mei 2024 12:56

Nico Hülkenberg heeft onthuld dat Haas-teambaas Ayao Komatsu 'alles heeft gegeven' om hem opnieuw te contracteren, maar dat de overstap naar Audi een 'no-brainer' was.

Nico Hülkenberg Haas F1


Hoewel 2024 nog maar zes races oud is, is het silly season al in volle gang nadat Lewis Hamilton het startschot ervoor had gegeven, nog voor de preseason tests.

Hij kondigde aan dat hij Mercedes zou verlaten voor Ferrari. Hülkenberg is intussen de laatste die zijn toekomst heeft bepaald. En de laatste die van team wisselt. De Duitser, die vorig jaar terugkeerde op de grid met Haas, vertrekt naar Stake nadat hij een meerjarig contract heeft getekend met het team dat in 2026 Audi gaat heten.

Voor Hülkenberg was het een 'no-brainer', ondanks dat Haas-teambaas Komatsu 'alles' heeft gegeven om hem te behouden. "Ik heb er een paar weken geleden openlijk met hem over gesproken, dat er een goede dynamiek was en dat er waarschijnlijk vroeg of laat een beslissing zou worden genomen", zei de Duitse coureur. "Hij heeft gevochten, hij heeft alles gegeven. Haas is het team dat mijn comeback mogelijk heeft gemaakt. Maar uiteindelijk ligt het betere sportieve vooruitzicht voor mij persoonlijk gewoon bij Audi."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS