Formule 1

McLaren onthult verborgen gegevens van Oscar Piastri - Lando Norris is gewaarschuwd

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 mei 2024 09:48

Miami GP-winnaar Lando Norris profiteerde van het volledige McLaren MCL38-upgradepakket, maar het blijkt dat teamgenoot Oscar Piastri dat voordeel in één ronde neutraliseerde.

nullNorris en Sainz F1


Piastri's prestaties in het raceweekend werden opgemerkt door McLaren-teambaas Andrea Stella, die onthulde dat Piastri's voorsprong op Norris in de kwalificatie kleiner was dan wat de upgrades hadden moeten opleveren. Dit geeft Norris stof tot nadenken zodra Piastri ook de volledig geüpgradede MCL38 krijgt voor de komende Grand Prix van Emilia Romagna.

"Oscar is zich na Miami nog meer bewust van zijn sterke punten als coureur", zei Stella. "We wisten al een beetje hoe snel hij is over één ronde. Als je bedenkt dat hij niet het volledige pakket had - en Oscar verdient alle lof - is de achterstand op Lando in de kwalificatie kleiner dan het verschil van het pakket dat hij had. Hij presteerde echt sterk over één ronde onder zeer moeilijke omstandigheden, zoals alle coureurs met zachte banden."

"Zijn prestatie in de race was opnieuw erg sterk. Lando zei eerder iets heel moois; hij zei dat toen hij naar Oscar keek die een Ferrari inhaalde. Hij dacht 'wow, we zijn er echt'. En Oscar kon in de eerste stint een sterk tempo aanhouden. Hij komt uit Miami met dit soort overtuigingen, iets wat we wilden verbeteren, vooral op het gebied van racepace, nadat we naar Japan en China hadden gekeken. Voor mij staat hij er heel sterk voor."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS