Formule 1

Lewis Hamilton gewaarschuwd door voormalig teamgenoot bij Ferrari over unieke verwachting coureur

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 mei 2024 04:20

Jenson Button is benieuwd hoe zijn ex-teamgenoot bij McLaren, Lewis Hamilton, zich aanpast aan het racen voor een team van Ferrari waar niet de coureur, maar het team zelf de hoofdrol speelt in de titelstrijd.

Lewis Hamilton Ferrari F1


Zevenvoudig wereldkampioen Hamilton gaat naar Maranello om een achtste wereldkampioenschap in de hoogste klasse van de autosport na te jagen, maar Button waarschuwt dat dit een titelstrijd wordt zoals Hamilton die nog nooit heeft meegemaakt.

Hoewel Button van mening is dat in het algemeen kan worden aangenomen dat een coureur bij elk ander team zijn belangen op de eerste plaats zet, benadrukt hij dat dit niet het geval is bij Ferrari, dus hij is benieuwd hoe Hamilton omgaat met een omgeving waarin 'het allemaal draait om Ferrari dat het wereldkampioenschap wint'.

Op de vraag in de Sky F1 podcast hoe hij het koppel Hamilton en Leclerc ziet werken, antwoordde Button: "Als het de Lewis van zeven, acht jaar geleden was, zou het een lastige relatie worden. Maar nu lijkt hij zo ontspannen en nee, ik denk niet dat Charles Leclerc en hij problemen gaan krijgen als teamgenoten. Niet meer dan Carlos Sainz en Charles nu hebben."

"Als Charles zou willen, zou hij het Lewis en het team echt heel moeilijk kunnen maken. Lewis zit al lang genoeg in de Formule 1 om de situatie te begrijpen. Ik kijk echt heel erg uit naar het gevecht tussen deze twee teamgenoten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS