Formule 1

George Russell is groot voorstander van Verstappen als teamgenoot: "Ik ben het daar volledig mee eens"

Uitgegeven door Peter Vader • 15 mei 2024 12:39

Max Verstappen blijft in verband gebracht worden met een overstap naar Mercedes. Hoewel het wel lang begint te duren voordat hierover duidelijk komt. Misschien toch niet zo ‘hot’ als het in de pers gebracht wordt? Heel verstandig van Verstappen & Co. Of wil Toto Wolff wel graag maar kan hij ook maar niet ‘doorwerken’?

George_Russell_F1_Mercedes

Het ideale profiel?
Terwijl hij wacht om te begrijpen welke beslissing Toto Wolff zal nemen over wie de vervanger van Lewis Hamilton zal worden, vraagt George Russell zich af wie het ideale profiel zou kunnen zijn om volgend seizoen mee samen te werken bij Mercedes. De Brit heeft al mogen ervaren wat het betekent om de pitbox te delen met een meervoudig wereldkampioen. En hij weet zich ondanks een ingetogen 2023 staande te houden tegen Hamilton.

Enorme opgave
Mede gesterkt door de resultaten behaald door het team van de Silberpfeilen uit Brackley van 2022 tot vandaag, zei George Russell dat hij meer dan voorstander was van een mogelijke komst van Max Verstappen bij Mercedes: "Ik ben het daar volledig mee eens. In 2022 naar Mercedes komen, na Lewis' jaren en legendarische overwinningen, was een enorme opgave voor iedereen die zich bij een team wilde aansluiten waar hij al zo lang actief is."

Elkaar pushen
“We pushen elkaar elke week en ik denk dat het eerlijk is om dat te zeggen, dus ik heet Max welkom. Ik wil met de besten concurreren. Iedereen wil laten zien wat ze in huis hebben, dus zorg ervoor dat het gebeurt." Na een 2023 dat qua resultaten achterbleef, begon George Russell het seizoen 2024 beslist met een andere houding, ondanks een auto die beslist ondermaats presteerde in vergelijking met de concurrentie. Na zes GP's staat Russell zelfs op de zevende plaats in het rijdersklassement met 37 punten, tien meer dan zijn teamgenoot. Maar ja, die zit met zijn gedachten al bij zijn rode werkgever.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS