Formule 1

Dr. Helmut Marko deelt roddel in paddock over coureurswissel: "De geruchten dat..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 mei 2024 17:07

Dr. Helmut Marko heeft laten doorschemeren dat de speculaties over een stoeltje voor Liam Lawson bij RB rechtstreeks afkomstig zijn van het management van de Kiwi. De Red Bull-adviseur beweert daarmee dat de geruchten dat Liam Lawson halverwege het seizoen de kans krijgt om te ruilen voor Daniel Ricciardo's RB afkomstig zijn uit Nieuw-Zeeland.

#formulaoneDaniel Ricciardo RB F1


Onlangs doken er geruchten op dat RB op het punt stond een sensationele coureursruil uit te voeren om de zwaar teleurstellende Ricciardo te vervangen door Lawson - geruchten die nu misschien de kop zijn ingedrukt door de redelijke prestatie van de Australiër in Miami, waar hij naar de vierde plaats reed in de sprintrace, die gewonnen werd door Max Verstappen.

Maar Marko heeft verklaard dat er nooit een intentie is geweest om Ricciardo op enig moment te vervangen en wees erop dat het management van Lawson het gerucht in een aantal Nieuw-Zeelandse publicaties heeft geplaatst.

"De geruchten dat Ricciardo in Imola wordt vervangen door Liam Lawson zijn onzin", schreef Helmut Marko in zijn column voor Speedweek na de Grand Prix van Miami. Liams manager uit Nieuw-Zeeland was er en blijkbaar heeft hij bepaalde dromen en die zijn bekendgemaakt via sommige media, ook uit Nieuw-Zeeland. Er is helemaal niets gepland in Imola."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS