Formule 1

Max Verstappen tegen Super Licentie-systeem dat toegang Kimi Antonelli F1 blokkeert

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 mei 2024 10:30

Max Verstappen is het niet eens met het superlicentiesysteem van de F1, zeker niet als het een coureur met het talent van Kimi Antonelli verhindert om zijn debuut te maken vóór zijn achttiende.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Mercedes-junior Antonelli kwam de laatste tijd in het nieuws nadat een niet nader genoemd team, waarschijnlijk Williams, de FIA had benaderd met het verzoek om de Italiaan toestemming te geven om voor zijn achttiende verjaardag te racen.

De zeventienjarige Antonelli bereikt die mijlpaal pas op de zondag van de Grand Prix van Nederland en Williamsn kan wel een stercoureur gebruiken nu Logan Sargeant het opnieuw moeilijk heeft.

De Italiaan kan echter niet debuteren zonder toestemming van de FIA, want in 2016 introduceerden de FIA en de Formule 1 een superlicentiesysteem. Een coureur moet niet alleen veertigh punten verzamelen voordat hij mag deelnemen aan een Grand Prix, er geldt ook een minimumleeftijd van achttien jaar.

De regel werd van kracht nadat Verstappen met 17 jaar en 166 dagen in de F1 was gedebuteerd. Hij is het niet eens met het systeem, zeker niet als het talentvolle coureurs ervan weerhoudt om vroeg in de Formule 1 te komen.

“Die regel is ingevoerd vanwege mij”, zei Verstappen volgens Motorsport. “Uiteindelijk houdt het niet tegen waar het voor bedoeld is. Het gaat niet specifiek om hem, maar dit kan sommige talenten ervan weerhouden om snel in de Formule 1 te komen, omdat ze eerst die veertig punten moeten verzamelen. Ik ben er geen grote fan van, van dit hele systeem. De FIA vindt het goed, maar ik heb het liever niet. Als iemand zeventien of achttien jaar oud is en misschien twintig punten heeft, maar heel snel is, waarom kan hij dan niet in de Formule 1 komen?”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS