Formule 1

'Lando Norris legt lat voor F1-carrière ongelooflijk hoog na eerste overwinning in Miami'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 mei 2024 05:25

Channel 4-F1-kenner en voormalig junior-rivaal van Lando Norris, Billy Monger, gelooft dat zijn Britse collega meerdere keren wereldkampioen kan worden als hij zijn potentieel waarmaakt.

Lando Norris en Carlos Sainz F1


Het heeft lang geduurd, maar Norris mag zich eindelijk Formule 1-winnaar noemen nadat hij in de verbeterde McLaren MCL38 een geweldige prestatie had neergezet door de Grand Prix van Miami te winnen.

Ondanks een helpende hand in de vorm van een safety car op het juiste moment, was er geen sprake van geluk bij de herstart van de race. Norris verdedigde zijn voorsprong op de dominante Nederlander Max Verstappen van Red Bull en verdween in de verte en stormde naar de finishvlag.

Verstappen gaf na de race toe dat hij ‘er prima mee kon leven dat hij door Lando was verslagen' in Miami, terwijl veel van zijn collega's na de race stonden te wachten om hun felicitaties over te brengen. Monger - die tegen Norris racete in de Britse juniorracecategorieën - zei dat dit een weerspiegeling was van zijn persoonlijkheid en bekwaamheid.

“Lando is gewoon zo'n charmant karakter”, zei Monger over de verrukte rivalen van Norris. “Hij maakt niet echt vijanden in de paddock. Iedereen lijkt van hem te houden en vooral de coureurs respecteren zijn capaciteiten. Het is bijna een verrassing dat hij er zo lang over heeft gedaan om te winnen omdat hij zo goed is. Iedereen die naar hem toekwam en hem hun warmte, hun feestelijkheid en hun omhelzing toonde, was een teken van het feit dat hij zo'n talent is.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS