Formule 1

Alex Albon tekent nieuw Williams-contract: 'Bouwen aan een capabel team'

Uitgegeven door Frank Korsel • 15 mei 2024 09:40

Alexander Albon blijft ook in de voorbije toekomst bij het team van Williams rijden, dat maakt het team in een persbericht bekend. Williams spreekt over een meerjarige deal. Het huidige contract van Albon liep eind 2025 af, maar wordt dus verlengd tot na het intreden van de nieuwe reglementen.

Alexander Albon

Albon maakte zijn Williams-debuut in 2022, nadat hij in 2021 nog in de DTM reed. Sindsdien heeft de Thaise Brit bijgedragen aan de ontwikkeling van het team en zorgde hij er vorig jaar bijna eigenhandig voor dat het team uit Grove de zevende positie in het constructeurskampioenschap behaalde.

In het persbericht laat Williams weten dat ze ‘bouwen aan een competitief en capabel team om te vechten voor podia en kampioenschappen’.

Albon is blij dat hij kan bouwen aan deze toekomst: “Ik ben ongelooflijk blij om bij Williams Racing te blijven en te blijven werken met zo’n getalenteerd en toegewijd team van mensen. Het was een moeilijke start van het jaar, maar sinds we bij Williams kwamen, hebben we samen aanzienlijke vooruitgang geboekt en ik heb dat ook gedaan. Ik heb de enorme veranderingen achter de schermen gezien die ons terug naar de voorkant van de grid brengen. Dit is een langetermijnproject waar ik echt in geloof en waarin ik een sleutelrol wil spelen. Daarom heb ik een meerjarig contract getekend. De reis zal tijd vergen, maar ik ben ervan overtuigd dat we het juiste team opbouwen om vooruit te komen en de komende jaren geweldige dingen te bereiken.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS