Formule 1

Dr. Helmut Marko: Sergio Pérez die Max Verstappen raakt zou 'Waterloo'-moment zijn geweest

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 mei 2024 17:27

Dr. Helmut Marko denkt dat het uitschakelen van Max Verstappen door Sergio Pérez bij de start van de Grand Prix van Miami catastrofale gevolgen zou hebben gehad. Pérez crashte bijna tijdens de start van de Formule 1 Grand Prix van Miami, waarbij de Mexicaanse coureur ternauwernood wist te voorkomen dat hij zijn teamgenoot Verstappen elimineerde.

Sergio Pérez Red Bull Racing F1


Pérez onderhandelt momenteel met Red Bull over een mogelijke contractverlenging na afloop van dit seizoen en Verstappen uit de wedstrijd halen zou er zeker voor hebben gezorgd dat zijn onderhandelingen zouden mislukken.

In zijn column voor Speedweek zei Red Bull-adviseur Helmut Marko dat het incident catastrofaal voor de Mexicaan zou zijn geweest als hij zijn teamgenoot had geraakt. Verwijzend naar de beroemde veldslag zei Marko dat het uitschakelen van Verstappen door Pérez 'een soort Waterloo' zou zijn geweest.

"Toen Pérez bijna een crash veroorzaakte in de eerste bocht na de start, dacht ik bij mezelf: "In godsnaam!" schreef Marko. "Het deed me denken aan Mexico 2023, waar Checo ook zo'n manoeuvre maakte in de eerste bocht. Gelukkig pakte het goed uit, want het zou zijn Waterloo zijn geweest als hij Max had uitgeschakeld. Het feit dat Leclerc geen goede start had, bracht Checo ertoe om dit te doen."

Over het incident in bocht 1 dat hem bijna fataal werd, zei Pérez dat hij nul grip had aan de krappe binnenkant. "Zodra ik naar de binnenkant van Charles dook, zag ik dat er, zodra ik remde, helemaal geen grip was, net zoals we zaterdag bij Lewis zagen", zei hij. "Off-line hier, vooral in bocht één, is er geen grip."

Maar Pérez' inspanningen in Miami konden rekenen op de goedkeuring van Marko, die een sleutelrol zal spelen in de beslissing of de Mexicaan volgend seizoen naast Max Verstappen blijft rijden. "Over het algemeen had Checo echter een goede race en zijn achterstand was draaglijk. Hij had ook geluk dat Carlos Sainz een tijdstraf kreeg, waardoor hij opschoof naar de vierde plaats, de plek waarop hij was gestart. Het was indrukwekkend hoe hij Norris achter zich hield in de veel snellere auto."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS