Formule 1

McLaren-baas verwijst naar Rosberg en Button nu Lando Norris eindelijk op de lijst van F1-winnaars staat

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 mei 2024 19:02

Lando Norris mag zich eindelijk Grand Prix-winnaar noemen, en McLaren Racing CEO Zak Brown wees daarop naar Nico Rosberg en Jenson Button. Zij zijn Formule 1-wereldkampioenen die net zo lang moesten wachten op hun eerste overwinning.

Lando Norris McLaren F1


Hoewel er zelden twijfel is geweest over de capaciteiten van Norris, duurde het wachten op zijn eerste Grand Prix-zege veel langer dan de Brit - die in 2019 debuteerde bij McLaren - had gehoopt. Mede omdat Max Verstappen zo dominant is.

Maar bij zijn 110e start brak Norris zijn reeks van meeste podiums zonder overwinning door de geblokte vlag te pakken in Miami, de eerste McLaren-zege sinds de Grand Prix van Italië van 2021.

Rosberg, die in 2006 zijn F1-debuut maakte, werd voor het eerst racewinnaar tijdens de Grand Prix van China in 2012, terwijl Button, die in 2000 debuteerde, zijn eerste overwinning behaalde tijdens de Grand Prix van Hongarije in 2006.

Op de vraag van Sky Sports F1 of hij een iets andere coureur verwacht in Norris nu hij een F1-overwinning op zak heeft, antwoordde Brown: “Als een coureur zijn eerste Grand Prix heeft gewonnen, geeft dat vertrouwen. Hij heeft het geflikt, en dat elimineert vraag van ‘wanneer ga jij je eerste race winnen?"

“Er zijn coureurs geweest, Jenson Button, Nico Rosberg, die wereldkampioenschappen hebben gewonnen en die er langer over deden om een race te winnen. Hij heeft hem een auto gegeven die in staat is om te winnen en hij heeft het waargemaakt. Als hij eerder een auto had gehad die in staat was om te winnen, dan had hij ook eerder gewonnen. Hij rijdt geweldig."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS