Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Porsche slaat terug in de strijd met Ferrari en wint 6 uur van Monza + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 juli 2021 12:02 • Print artikel

Op Monza werd de strijd in het WEC in de GTE-Pro tussen Porsche en Ferrari, ditmaal beslecht in het voordeel van het Duitse merk. Kevin Estre en Neel Jani zorgden er voor dat Ferrari naast de winst greep.

Porsche Monza

Het Italiaanse merk koos om bij de laatste gele vlag niet naar binnen te gaan voor een pitstop. Het zorgde er voor Allesandro Pierre Guidi het gevecht met Estre kon aangaan. Het leverde Ferrari echter niet het gewenste voordeel op, want met nog twee minuten te gaan moest het team alsnog naar binnen voor brandstof. Het team behield wel de tweede plek in de wedstrijd. De derde plek op het podium was eveneens voor Porsche met de coureurs Miguel Molina en Daniel Sera.

GTE-Am
In de GTE-Am ging de overwinning wel naar Ferrari. De AF Corse coureurs Francois Perrodo, Alessio Rovero en Nicklas Nielsen pakten de overwinning. De Italiaanse bolide moest na een technisch overtreding achteraan het veld starten, maar zette dit toch om in een overwinning. Augusto Farfus pakte met een late inhaalactie op Tomonobu Fujii de tweede plek, waarmee de tweede en derde plek voor de Aston Martins van Northwest AMR en D’station Racing waren.

Klik " target="_blank">hier voor de volledige uitslag.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS