Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Peugeot zet de deur open voor klantenteams: "Het is een fabrieksprogramma, maar dat betekent niet..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 juli 2022 09:21

Peugeot debuteerde tijdens de 6 uur van Monza met haar LMH-auto, de Peugeot 9X8. Haar concurrenten als Porsche hebben al een klantenauto aan Jota beschikbaar gesteld. Is er de mogelijkheid om als klantenteam de Franse auto in te zetten in de FIA World Endurance Championship? De verantwoordelijke man voor het motorsport programma van Stellantis, Jean-Marc Finot houdt de optie open.



“Op dit moment niet, maar als een klant geďnteresseerd mocht zijn, dan zouden we het verwelkomen”, aldus Finot over een mogelijk klantenprogramma, tegenover Sportscar365. “We moeten gefocust zijn op ons fabrieksprogramma, maar als we de kans hebben om meer Peugeots op de grid te krijgen, dan zouden we behoorlijk blij zijn.”

Volgens de Fransman is alles mogelijk om een organisatie binnen te krijgen die de Peugeot 9X8 naast het fabrieksprogramma wil inzetten. Toch benadrukt Finot dat er geen sprake is van gesprekken met potentiële klanten. “Het is een fabrieksprogramma. We zijn gefocust op ons programma, maar dat betekent niet dat als een klant geďnteresseerd mocht zijn, dat we de casus niet zouden bestuderen”, legt de verantwoordelijke binnen Stellantis uit voor het motorsport programma. “Maar we moeten zeker zijn dat de ondersteuning die nodig is voor de klant, niet de prestaties van het fabrieksteam, waarop we gericht zijn, schaden. Maar het kan besproken worden. Het is een sportieve business. Als je geďnteresseerd bent, dan ben je welkom.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS