Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Peugeot: "We overwogen niet alleen de individuele resultaten, maar ook hun..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 februari 2021 06:05 • Print artikel

Peugeot komt in 2022 met twee LMH-bolides naar het FIA World Endurance Championship. Inmiddels heeft het automerk de coureurs aangekondigd, die de strijd met Toyota aan gaan voor het wereldkampioenschap, maar ook bij de 24 uur van Le Mans. Voor de Franse autofabrikant rijden voormalig F1-coureurs Paul di Resta, Kevin Magnussen en Jean-Eric Vergne. Andere coureurs zijn oud Le Mans-winnaar Loïc Duval, Gustavo Menezes en Mikkel Jensen. De reserve- en simulatorcoureur is James Rossiter. De zeven coureurs gaan aan de ontwikkeling van de hypercar doen en daarvoor samenwerken met de medewerkers van Peugeot Sport.

Peugeot_drivers_WEC_2022

“De kwaliteit van de relaties tussen iedereen betrokken bij het project is fundamenteel”, aldus Jean-Marc Finot, directeur bij Stellantis Motorsport. “Boven de individuele racevaardigheden, waren de belangrijkste drie criteria die we aanhielden tijdens onze beoordelingen, de band die ze met elkaar hebben, hun mindset en hun mogelijkheid om samen te werken. Om daarmee het team te motiveren en vooruit te helpen, omdat de menselijke factor zo’n grote rol speelt in het endurance racen. We wilden ook vaststellen dat we hun toewijding aan ons als een prioriteit zien en niet als de volgende regel op hun CV.”

Olivier Jansonnie, WEC technisch directeur bij Peugeot Sport, voegt hieraan toe dat ze naar een mooie mix zochten van coureurs. “We hebben gekeken naar alle endurance race kampioenschappen die in de afgelopen vijf jaar zijn georganiseerd”, aldus Jansonnie. “We keken niet alleen naar de individuele resultaten. We onderzochten ook de snelheid, consistentie en betrouwbaarheid van een lange lijst van coureurs, omdat we kijken naar een line-up die mooi op elkaar sluit. We wilden een mooie mix van aankomende jongelingen en van ervaren mannen met bewezen vaardigheden, vooral op het gebied van hybride aandrijving.”Ben jij al gratis lid van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS