Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Nicolas Lapierre niet in actie met Alpine in 2023, maar pas in 2024 : "Dat is nog steeds het plan"

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 februari 2023 21:10

Nicolas Lapierre slaat dit FIA World Endurance Championship-seizoen over. Het is voor het eerst sinds 2015 dat de Fransman niet uitkomt in het kampioenschap. De coureur ontbreekt nu Alpine de stap van de LMH, waarin het team vorig jaar nog reed met een oude LMP1, naar de LMP2-klasse. Lapierre hoopt in 2024 weer terug te keren, wanneer Alpine met een nieuwe LMDh aan de start komt.

Nicolas Lapierre

“Dit jaar heb ik veel te doen met mijn team Cool Racing. We doen twee LMP2-auto’s in de ELMS en hopen ook met twee auto’s in Le Mans te rijden”, aldus Lapierre tegenover het Engelse Autosport. “Persoonlijk, dit jaar ga ik racen in de Asian Le Mans Series, European Le Mans Series en Le Mans. Ik ben nog steeds in nauw contact met Alpine, ik ga deelnemen in de ontwikkeling van de auto als de LMDh komt. Dat houdt me bezig.”

Wanneer hem gevraagd wordt of hij ook in 2024 onderdeel gaat zijn van de line-up in de Alpine LMDh, reageert hij bevestigend. “Het is nog wat te vroeg om daar over te spreken, maar dat is zeker het plan”, aldus de 38-jarige. Alpine verwacht haar line-ups voor de twee LMP2-auto’s in de FIA World Endurance Championship volgende week aan te kondigen. Tot nu toe zijn Andre Negrao en Matthieu Vaxiviere bevestigd.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS