Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

Nek-aan-nek-race Albuquerque contra Van der Zande: “Ik zag Rengers ogen in mijn spiegel”

Uitgegeven door Pascal Wekema • 1 februari 2021 18:22 • Print artikel

Filipe Albuquerque reed in het slotstuk van de 24 uur van Daytona de Wayne Taylor nummer 10 Acura DPi naar de overwinning in een ongekend spannende finale. Het uiteindelijke verschil met de nummer 48 Cadillac die op de tweede plaats eindigde bedroeg nog geen 5 seconden, maar spannender was ongetwijfeld de thriller die Albuquerque had met Renger van der Zande. De Nederlander reed sensationeel het gat dicht met de Portugese koploper, maar met acht minuten te gaan kreeg Renger een kapotte band.

Konica Minolta Acura ARX05 Helio Castroneves Alexander Rossi Filipe Albuquerque Ricky Taylor

Na 23 uur en 52 minuten racen was het verschil tussen de nummer 10 en de nummer 1 Cadillac van Chip Ganassi minder dan 1 seconde. De nummer 10 ging voor de derde teamoverwinning op rij en van der Zande die de nummer 1 bestuurde ging voor zijn derde overwinning op rij.

"Ik kon bijna Van der Zande's ogen in mijn spiegel zien", zei Albuquerque nadat hij uit de auto was geklommen. "Hij had hier zo'n honger naar." Vooral met het hele verhaal rond Wayne Taylor, wat Rengers vorige werkgever was.

"Hij was beslist sneller. Hij was echt hard aan het pushen. Ik had heel veel geluk dat ze een lekke band kregen", besloot Filipe Albuquerque.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS