Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Naamsverandering voor Toyota Motorsport GmbH: "Toyota Gazoo Racing Europe is de volgende significante stap"

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 april 2020 08:03 • Print artikel

Toyota Gazoo Racing Europe is de nieuwe naam van de in Duitsland gevestigde organisatie, die onder andere verantwoordelijk is voor de inzet van de LMP1-auto’s in het FIA World Endurance Championship. Met de nieuwe naam wil het bedrijf, wat voorheen Toyota Motorsport GmbH heette, haar betrokkenheid bij de ontwikkeling van straatauto’s voor Gazoo Racing of het GR Toyota-submerk benadrukken.

Toyota WEC Shanghai


De organisatie uit Keulen werkt nu aan een vierwiel aangedreven GR-versie van de Yaris en ontwikkelt ook de WEC LM Hypercar voor het seizoen 2021, welke de basis is voor de GR Sport-straatauto.

“Dit is een volgende significante stap in de historie van ons bedrijf”, zegt Hisatake Murate de voorzitter van Toyota Gazoo Racing Europe (TGR-E). “In de afgelopen jaren is de faciliteit in Keulen meer en meer geïntegreerd in het de onderzoek- en ontwikkelingsactiviteiten van Gazoo Racing Company. De nieuwe naam die het nu aanneemt, benadrukt het versterken van deze link tussen Keulen en Japan.” TGR-E gaat door als Toyota’s speciale afdeling voor de autosportontwikkelingen in Europa, zoals het WEC-programma, de GR Supra GT4 en het rallyteam Toyota Gazoo Racing WRT-team onder aanvoering van oud WRC-wereldkampioen Tommi Mäkinen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS