Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Kevin Estre zet Porsche op gelijke hoogte met Ferrari in de strijd om de titel + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 november 2021 22:29

Kevin Estre heeft de pole position gepakt met de Porsche 911 RSR in de GTE-Pro klasse voor de 8 uur van Bahrein. Daarmee is Fransman samen met Neel Jani op gelijke hoogte gekomen met James Calado en Alessandro Pier Guidi in de strijd om de titel in deze klasse.

FIA WEC

De Porsche-coureur zette een tijd neer van 1.56,011 in de tien minuten durende sessie. Het verschil met James Calado in de AF Corse Ferrari 488 GTE Evo, scheelde slechts 0,16 seconden, waarmee de strijd helemaal openligt. Overigens staan Estre en Jani aan de leiding in het kampioenschap, omdat zij dit seizoen meer overwinningen hebben behaald dan de twee Ferrari-coureurs. De derde plek is eveneens voor Porsche. Gianmaria Bruni zette de auto op de derde plek neer voor Daniel Sera in de Ferrari.

GTE-Am
In de GTE-Am behaalde Roberto Lacorte met een tijd van 1.58,712 de pole position binnen voor het team van Cetilar Racing. De Italiaan versloeg in zijn Ferrari Francois Perodo die eveneens met Ferrari rijdt. Het verschil tussen het tweetal bedroeg 0,047 seconde. Sarah Bovy maakt er een compleet feest van voor het Italiaanse merk. Zij zette de Ferrari van Iron Lynx op de derde plek neer. De eerste Porsche kwam op plek vier in handen van Egidio Perfetti.

Klik hier voor de volledige uitslag.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS