Karting • Belgisch Kampioenschap

Karttalent Lars Lambers debuteert met podiumplaats in BMC bij zijn nieuwe team! "Heel blij"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 mei 2024 12:00

MARIEMBOURG – Oh, wat was Lars Lambers blij met zijn podium. Helemaal omdat hij van ver moest komen na tegenslag in de kwalificatie. Bovendien gaf de overstap naar Bouvin Power ook een boost. Het topmateriaal en de begeleiding van het team van Birger Bouvin zorgden ervoor dat hij in zijn eerste wedstrijd voor de equipe direct naar het podium stormde. De twaalfjarige piloot uit Neeroeteren werd zondag knap derde in de Rotax Max Junioren-klasse tijdens de tweede ronde van het BMC-kampioenschap.

Lars Lambers

“Ja, ik ben heel blij”, glunderde een trotse Lars op het circuit van Mariembourg. Dat hij in de finale tot een podiumplaats was gekomen, was een prestatie van formaat. Vooral omdat hij in de kwalificatie was gediskwalificeerd. Dat kwam omdat hij net te laat de baan op was gegaan. In de eerste heat moest hij daarom van de laatste plek beginnen.

“Dat was natuurlijk erg jammer. Maar ik ben in die race teruggereden naar tien. Daarna ben ik in de prefinale in de regen naar drie gereden. Dat was na een crash in het begin die ik kon ontwijken. En ik hou wel van racen in de regen. In de finale ben ik derde gebleven.”

Hij had flink moeten strijden voor dat laatste resultaat in de beslissende finale. “Ik moest veel verdedigen”, legde Lars uit, “en ik kwam uiteindelijk als vierde over de finish. Maar iemand voor me had een penalty gekregen voor duwen. Daardoor schoof ik door naar de derde plek.”

Lars mocht dus naar het podium om een mooie beker in ontvangst te nemen. “Ik ben heel tevreden over mijn eerste wedstrijd bij Bouvin Power. De motor is echt niet normaal goed. Heel vet. En het team is heel professioneel. Ze weten perfect wat ze moeten doen. De sfeer in het team is ook heel goed.”

Dat zijn team iets goed doet, bleek ook wel uit het resultaat in de Junioren-klasse. De Bouvin Power-rijders pakten de plaatsen één tot en met vier. Voor Lars had ook het circuit van Mariembourg een rol gespeeld in zijn knappe resultaat. “Ik vind dit een heel leuke baan. De bochten zijn echt heel snel. Het is een ook technische baan. Dat vind ik echt leuk.”

Lars Lambers

Zijn begeleider Max Timmermans was uiteraard te spreken over het resultaat van zijn talentvolle piloot. “We zijn enorm blij Lars bij ons in het team te hebben. We hebben vorig jaar al wel gezien wat zijn kwaliteiten zijn”, zei hij. “Dat hij in de eerste race bij ons meteen op het podium staat is hartstikke mooi. Een topuitslag om mee te beginnen!”

Lars’ volgende race is de tweede ronde van het BNL-kampioenschap. Die wordt in het weekeinde van 25 en 26 mei gehouden op het circuit van Mariembourg. “Daaraan doen ook veel Engelse rijders mee. Dat maakt de wedstrijden wel iets moeilijker. Maar ik hoop toch weer in de top drie te kunnen eindigen!”

Zijn vader Kurt weet dat mensen in hun dorp Neeroeteren de prestaties van Lars op de voet volgen: “Eind vorig jaar, toen Lars meedeed aan de Rotax Max Grand Finals in Bahrein, keek het hele dorp mee. De burgemeester had een bericht van ons over de wedstrijden daar op Facebook gedeeld en geliket. Nu steunt heel het dorp ons. Een aantal mensen sponsort ons ook. Daar zijn we natuurlijk heel trots op en blij mee!”

Lars bedankt zijn team Bouvin Power, Birger Bouvin, Max Timmermans en zijn ouders.

Lars Lambers wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Lambers Neeroeteren, Budé Containerized Solutions, Goyens Segers, Jacobs Koel- en Klimaattechniek, RTCB Know-How in Oils, AG auto-onderdelen, BUNTINX Bakkerij, Tuinwerken Kay Stevens en Amerikaanse Stock Neeroeteren.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS