Karting • Belgisch Kampioenschap

Kartbelofte Vince Vanderhallen scoort vijfde zege op rij, ondanks blessure! “Deze overwinning betekent heel veel voor me"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 maart 2024 12:31

GENK – Kartpiloot Vince Vanderhallen is bezig aan een ongekend succesvolle start van zijn seizoen. De twaalfjarige inwoner van Kapelle-op-den-Bos won zondag in Genk zijn vijfde wedstrijd op rij. Op de Limburgse piste was hij ook tijdens de BNL Kick-Off de sterkste in de Rotax Max Minimax-klasse. En dan te bedenken dat hij zich een dag eerder nog geblesseerd had.

Vince Vanderhallen

De Winter Cup, de Benefit League, twee rondes van het Nederlands kampioenschap en dus de BNL Kick-Off. De zegereeks van Vince dit jaar is ronduit indrukwekkend. Welke van die vijf de mooiste overwinning was, daarover hoefde Vince niet lang na te denken. “Dit was de mooiste. Want deze wedstrijd was spannender. Ik moest van ver komen in de regen en de deelnemers waren sneller en het is de mooiste beker.”

Mooi was-ie. En groot, met pontificaal het cijfer één erop. Vince: “Deze overwinning betekent heel veel voor me. Ik ben heel blij. Ik had niet verwacht te winnen. Want in de regen ging het dit weekend niet supergoed. Ik was vierde, achtste en zesde in de eerste drie koersen. Maar in de finale was het gelukkig droog.”

En zo kon de coureur van topteam Bouvin Power zijn ware snelheid weer tonen. Dat bleek vanaf de eerste meters. “Ik kan goed starten”, wist Vince. “Ik moest op P5 beginnen en na de eerste bocht lag ik direct tweede.” Het duurde niet lang of hij greep de koppositie en die gaf de talentvolle piloot in het vervolg niet meer af. Met een voorsprong van twee seconden denderde het Belgische talent als eerste over de finish.

En dan te bedenken dat Vince de vrijdagtrainingen had overgeslagen omdat hij pas zaterdag op het circuit aankwam. “Het was wel even zoeken naar de juiste afstelling.” Bovendien blesseerde hij tijdens één van de heats zijn duim.

“In de formatielap remde iemand voor me en ik zag dat niet aankomen. Mijn hand schoot heel hard tegen het stuur en mijn duim klapte hard naar achteren. Ik kon niet goed meer sturen. Daarom heb ik ook slecht gereden in de regen. Maar toen ik vanmorgen opstond, kon ik de deurklink weer naar beneden doen.”

Vince Vanderhallen Bouvin Power


Of hij pijnstillers had gebruikt voor de races op zondag? Nee, gewoon ervoor gaan. “Nou, ik wilde zaterdag naar huis gaan”, zei Vince’s vader, “maar hij wou niet.” Vince: “Al we naar huis waren gegaan, hadden we niet kunnen winnen.”

Kijk, tegen zulke logica valt natuurlijk niets in te brengen. En Vince bewees zijn gelijk door overtuigend naar de zege te snellen. Het akkefietje met zijn duim maakte zijn resultaat des te aansprekender. Bovendien handhaafde hij zo knap zijn ongeslagen reeks dit seizoen. Hoe hij die topserie verklaarde?

“Ik heb een nieuw team, Bouvin Power en het gaat nu veel beter. “En ik heb natuurlijk meer ervaring.” Zijn zelfvertrouwen is inmiddels natuurlijk groot en zijn ambities zijn dat nu ook. “Ik wil het BMC-kampioenschap winnen en de BNL. En het NK wil ik ook graag winnen. Dat ga ik wel proberen!”

Vince Vanderhallen bedankt Birger Bouvin, zijn vader voor het sleutelen, zijn moeder en familie en Max Timmermans voor de begeleiding.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS