Karting • Belgisch Kampioenschap

Vic Van Campenhout weer naar knappe podiumplaats, nu tijdens BNL Kick-Off! "Ja, het gaat lekker dit jaar”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 maart 2024 13:24

GENK – Nog ietwat onwennig op zijn nieuwe kartmerk bewees Vic Van Campenhout zondag in Genk dat hij er al uitstekend mee overweg kan. De twaalfjarige piloot uit Humbeek snelde op zijn Tony Kart naar de tweede plaats in de Rotax Max Minimax-klasse tijdens de BNL Kick-Off. Bovendien reed hij in elke race de snelste raceronde.

Vic Van Campenhout

“Dit is een leuk gevoel om terug een beetje te gaan opscheppen naar mijn vrienden”, zei Vic met een knipoog over zijn welverdiende podiumplaats. De snelle coureur van FSP Racing was vooral blij en trots dat het hem ook op zijn nieuwe kart gelukt was zijn indrukwekkende snelheid te tonen. Dat was knap, vooral ook omdat hij na amper drie trainingssessies op de Tony Kart nog steeds wat moet wennen aan het chassis.

En dus toch weer een podiumplaats. “Ja, dit was al mijn tweede podiumplaats van het seizoen. Het is een goede ervaring voor de volgende races. De volgende race is de BNL. Daarna volgt de Euro Trophy. Allebei zijn ook in Genk.”

Met het zelfvertrouwen zat het alvast wel snor. “De baan ken ik natuurlijk goed. Ik rijd er vaak; het is mijn thuisbaan. Ik wil kampioen worden in één van de kampioenschappen die ik rijd. En in Genk wil ik tijdens de eerste ronde van het BNL-kampioenschap eerste worden.”

Logisch natuurlijk, want hij was er zondag dus al dichtbij. “Ik had in de finale eerlijk gezegd misschien wel P1 verwacht, maar omdat Victor (Ruyts, red.) met me begon te vechten, is dat niet gelukt. Ik moest natuurlijk verdedigen. Samen reden we wel naar Vince (Vanderhallen, de raceleider. Red.) toe. We zaten op twee seconden of zo en we zijn teruggekomen naar 1.1 seconden, maar doordat we daarna gingen vechten, hebben we die seconde weer moeten prijsgeven.” Het was wel een hele mooie strijd, die eigenlijk de hele dag gaande was.

Al in de trainingen liet Vic zien dat hij de juiste snelheid had om voorin te kunnen strijden. “Ook de kwalificatie ging goed. Ik stond op een gegeven moment op P1, maar door pech werd ik toch nog P6. Iemand had me opgehouden toen ik bezig was aan mijn snelle ronde. Hij begon ook met me te vechten.”

Vic Van Campenhout

Goed, dat was dan een kleine tegenvaller, maar tijdens de races op de Limburgse piste bewees Vic opnieuw dat hij over een hele goede snelheid beschikte. “In de eerste heat op zaterdag had ik een goede start. Ik ben toen derde geworden. In heat twee had ik ook een heel goede start en reed ik naar de tweede plek. In heat drie had ik veel pech. Ik had een slechte start, de afstelling van het chassis hadden we deze keer niet helemaal goed en uiteindelijk werd ik achtste.”

Het deerde hem niet. Ga maar na: in de superheat op zondagochtend toonde hij zijn racingskills en werd hij op een natte baan heel knap eerste. “Het regende niet meer en ik was echt snel. Daarna had ik in de finale helaas een wat mindere start omdat iemand me uit de bocht had gebeukt. Ik viel terug naar de zesde plek, maar ik ben dus toch nog tweede geworden.”

Het was andermaal een bewijs dat Vic dit seizoen bij de besten in zijn klasse hoort. “Ja, het gaat lekker dit jaar”, erkende hij. “Ik heb ook wel heel hard getraind in de winter. Dat heeft goed geholpen!”

Vic bedankt zijn ouders, supporters, zijn school Virgo Sapiens, zijn monteur Franky Saes, SFP Racing en zijn vrienden.

Vic Van Campenhout wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Bodycomplex.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS